“Ik heb de plannen uitvoerig bestudeerd voor mijn scriptie”
Paula Bongertman is bezig met haar scriptie voor haar bachelor Sociale Geografie en Planologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daarbij doet ze onderzoek naar de gevolgen van de aanpak van de Zuidelijke Ringweg. Hoewel haar scriptie al klaar is, is ze toch naar de informatiemarkt in Martiniplaza gekomen. “De markt is informatief. Het is leuk om hier rond te lopen”, zegt ze.
Scriptie
Bongertman loopt een beetje zenuwachtig rond. Ze heeft namelijk haar scriptie net ingeleverd. “Dus nu is het wachten op de beoordeling”, vertelt ze. “Spannend natuurlijk. Ik heb de afgelopen maanden zo ontzettend uitvoerig de plannen rond de aanpak van de ring zitten bestuderen. Ik kan geen informatiebord, artist's impression of maquette meer zien”, lacht ze.
Informatiemarkt
Ze is in haar eentje naar de informatiemarkt gekomen. “Puur uit interesse”, zegt Bongertman. “Ik wilde weten hoe de mensen zouden reageren op de plannen en op de markt. De opzet is informatief. Er is een film en een mooie maquette. Bovendien staan er overal experts om de mensen te woord te staan. Dat is belangrijk.” Zelf woont Bongertman bij het Noorderplantsoen in de buurt, veel zal ze niet van de werkzaamheden merken. “Tenzij ik een keer met de auto naar de stad rijd. Maar dat gebeurt slechts sporadisch.”
Onderzoek naar verstedelijking
Voor haar scriptie heeft de studente planologie onderzocht wat de gevolgen op het gebied van gezonde verstedelijking zijn voor de omgeving. “Ik heb gekeken naar de effecten van het autogebruik, het actief mobiliteitsbeleid en groene zones. In principe waren de resultaten positief. Alleen openbaar vervoer en de groene zones zijn nog aandachtspunten. Vooral wat betreft de groene zones is er nog veel onduidelijkheid over wat er gaat gebeuren. Sommige omwonenden zijn erg bezorgd over de luchtkwaliteit, maar volgens mij is dat niet zo’n probleem.”
Bereikbaarheid
“Al met al zal de bereikbaarheid toenemen”, concludeert de studente. “Het verkeer uit alle richtingen stroomt in de toekomst lekker door. Dat gaat stukken vooruit straks. Alleen mag men de fietser niet vergeten. Wat dat betreft kan het nog beter. Wat voor cijfer ik voor mijn scriptie ga krijgen? Ik heb geen idee. Als ik maar niet weer uren naar plaatjes hoef te kijken”, lacht ze.
Wil je geen nieuws missen?
Meld je aan voor de nieuwsbrief.
Lees ook:
Voor hulpdiensten geldt dat elke seconde telt. Hoe werkt dat als je regelmatig te maken krijgt met omleidingen op belangrijke uitvalswegen? Max Jorritsma van Brandweer Groningen vertelt hoe hij samen met Aanpak Ring Zuid zorgt voor zo min mogelijk hinder in de aanrijtijden.
Hoe zijn de zuidelijke stadswijken bereikbaar na de ombouw van de zuidelijke ringweg, als de op- en afritten Hereweg zijn verdwenen? Deze vraag is weer actueel nu de oprit vanaf de Hereweg/Kempkensberg richting Hoogezand/Delfzijl dicht gaat. Daarom geven we in dit artikel een overzicht van wat er allemaal verandert in de aansluitingen op de ringweg.
Vakantie tijdens de bouwvak zat er voor veel wegwerkers niet in deze zomer. Zij moesten juist volop aan de slag. Allerlei projecten moeten klaar zijn voordat eind 2016/begin 2017 de ombouw van de zuidelijke ringweg van start gaat. En omdat er in de zomer minder verkeer op de weg is, is dit dé periode om de handen uit de mouwen te steken.