canvas-JvK_20130808_KoosVanDerVeen_2

‘Hoe kom ik als basketbalsupporter straks bij MartiniPlaza?’

Sanne Heesterbeek3 oktober 2013West


Koos van der Veen komt al meer dan 30 jaar bij de GasTerra Flames. Of Donar, zoals hij de club het liefste noemt. De 49-jarige accountmanager is een trouw bezoeker van de thuiswedstrijden in MartiniPlaza. Koos woont in Marum en hij neemt op de zuidelijke ringweg de afslag bij het Vrijheidsplein.

Voor zijn werk zit Koos veel in de auto. Hij maakt daarbij veel gebruik van de ring. ‘Ik weet dat er flink wat veranderingen op stapel staan, maar ik heb geen idee wat er precies gaat gebeuren’, zegt hij. ‘Eigenlijk ben ik wel benieuwd. Ook of de bereikbaarheid van Martiniplaza goed blijft. Nu is dat perfect: ik ben er binnen een kwartiertje.’

Antwoord:

MartiniPlaza blijft goed per auto bereikbaar, ook voor de supporters uit andere richtingen. Nu neem je op de westelijke ringweg direct de eerste afslag, bij de verkeerslichten. In de nieuwe situatie heeft de Leonard Springerlaan, waaraan MartiniPlaza staat, vlak voor het Vrijheidsplein een eigen afrit. Je bent niet meer afhankelijk van de drukte op het Vrijheidsplein. Voor jou is er vooral ‘winst’ op de terugweg. Je hoeft niet meer voor de verkeerslichten te wachten bij de westelijke ringweg. Je rijdt straks onder de ringweg door en kunt daarna direct de A7/N7 richting Marum nemen. Ook op de terugweg hoef je dus niet meer over de rotonde bij de Gasunie.


Lees ook: