canvas-JvK_20130731_Jeanette_01

"Hoe kom ik vanuit Roden bij het UMCG? En tijdens de uitvoeringsperiode?"

John4 september 2013West


Jeanette van Houten (51) is al 12 jaar verpleegkundige op de afdeling obstetrie in het Universitair Medisch Centrum Groningen. Ze woont in Roden en rijdt meerdere malen per week naar het ziekenhuis. Jeanette draait verschillende diensten. "Bij een dagdienst parkeer ik altijd op de P+R bij Hoogkerk en met avond- en nachtdiensten rij ik de auto in de parkeergarage onder het ziekenhuis."

‘Het is nu een ellende’, zegt Jeanette. ‘Elke week zijn ze wel weer ergens anders bezig. Het kost me extra tijd. Ik weet nu soms al niet eens hoe ik bij het UMCG moet komen en ik vraag me af hoe dat is als ze ook nog eens met de zuidelijke ringweg aan de slag gaan.’

Antwoord:

Als de nieuwe zuidelijke ringweg klaar is, ga je net als nu via Peize en de N372 naar de aansluiting op de A7 bij Hoogkerk. In de ochtendspits staan hier geen files meer. Bij het Julianaplein kun je doorrijden zonder dat je hoeft te stoppen voor de verkeerslichten. Je gaat door de verdiepte ligging en neemt dan de afslag Europaweg. Via een directe lus kom je op de Europaweg. Vanaf daar kun je net als nu rechtdoor, over het kruispunt Griffeweg/Sontweg en het kruispunt Damsterdiep. Op de Petrus Campersingel kun je linksaf richting de parkeergarage.

Tijdens de uitvoeringsperiode zal deze route niet veel wijzigen. De ombouw gebeurt in fases. De zuidelijke ringweg wordt stukje bij beetje vernieuwd. Belangrijke bestemmingen in de stad, zoals het UMCG, blijven daarbij altijd goed bereikbaar. Het streven is in elke richting altijd twee rijbanen open te houden en eventuele vertraging binnen de perken te houden. Werk ze!


Lees ook: