canvas-20151021_131902

Waterbedrijf werkt toe naar afronding in Grunobuurt

John3 maart 2016West


Waterbedrijf Groningen rondt binnenkort de werkzaamheden in de Grunobuurt af. Donderdagavond 3 maart gaat het Waterbedrijf de nieuw aangelegde waterleiding in de Muntinglaan aansluiten op het bestaande leidingnet. Daarvoor moet in de omgeving het water tijdelijk worden afgesloten.

Waterbedrijf Groningen is sinds het najaar bezig met het leggen van een nieuwe waterleiding in de Grunobuurt. De nieuwe leiding is nodig omdat de huidige leiding plaats moet maken voor de ombouw van de zuidelijke ringweg. Nu de nieuwe waterleiding klaar is, kan hij worden aangesloten op het waterleidingnet. Dit gebeurt op donderdagavond 3 maart.

Hinder

Het aansluiten van de nieuwe waterleiding kan leiden tot geluidshinder in de avonduren in de omgeving van de Muntinglaan. Ook komt die avond tijdelijk geen water uit de kraan bij een deel van de woningen aan de Paterswoldseweg, de Muntinglaan, de Snelliusstraat en de Huygensstraat. Dit duurt van 19.00 uur tot circa 00.00 uur. De betreffende bewoners zijn hierover per brief geïnformeerd.

Voltooien

Nadat de waterleiding is aangesloten, moet het Waterbedrijf alles nog netjes afronden. Waar nodig wordt de bestrating hersteld. Ook moeten alle werkmaterialen natuurlijk worden opgeruimd. Waterbedrijf Groningen en aannemer Hak verwachten de werkzaamheden in week 10 (de week van 7 t/m 11 maart) te kunnen voltooien.

plattegrond grunobuurt-zuid3
Op donderdagavond 3 maart 2016 komt er geen water uit de kraan bij een deel van de woningen aan de Paterswoldseweg, de Muntinglaan, de Snelliusstraat en de Huygensstraat. De bewoners hebben een brief gekregen.

Lees ook: