canvas-JvK_20160830_JasperGieling_2

Jasper Gieling (A.Hak): "Werk bij Papiermolen vergt veel afstemming"

Sanne Heesterbeek19 september 2016Julianaplein


Kabels, katrollen, hekwerk en een schaftkeet: het is duidelijk zichtbaar dat er werk in uitvoering is nabij het openluchtbad De Papiermolen, de Maaslaan en de Muntinglaan. Uitvoerder Jasper Gieling (30) van aannemer A. Hak legt uit wat er gebeurt en wat daarbij zo bijzonder is.

“Wij zijn hier bezig met verschillende boringen”, zegt Jasper. “Die zijn nodig omdat waterleidingen en gasleidingen vervangen moeten worden voor de ombouw van de zuidelijke ringweg.” Jasper is er voor verantwoordelijk dat alle boringen volgens planning verlopen.

Stedelijk gebied

Jasper geeft leiding aan een groep medewerkers van soms wel twintig personen. De werkzaamheden worden gecoördineerd vanuit het kantoorpand bij het openluchtbad. “Wat wij momenteel doen, is technisch gezien niet zo heel uitzonderlijk: dat is ons werk, dat doen we vaker. Maar wat de werkzaamheden een uitdaging maakt, is dat we in stedelijk gebied werken met erg weinig ruimte. Dat vereist intensief overleg met de omgeving.”

Improviseren

“De werkzaamheden kennen enkele uitdagingen, waarbij we af en toe moeten improviseren. Zo wisten we van tevoren dat we voor het intrekken van de buizen de toegangsweg naar openluchtbad De Papiermolen tijdelijk moesten afzetten. Maar dat viel precies op de heetste dag van het jaar, eind augustus. Daardoor was het heel druk bij het openluchtbad. Veel jongeren wilden nog een frisse duik nemen, met als gevolg een lange rij wachtenden bij de kassa. Die middag was er ook nog een begrafenis gepland op het aangrenzende R.K. Kerkhof, met veel bezoekers. Toch zijn onze werkzaamheden gewoon doorgegaan. We proberen dan voor zo min mogelijk overlast te zorgen.”

Overleg

“Wat scheelt, is dat we van tevoren goed overleg hebben gehad met bedrijven en omwonenden in de omgeving. Daardoor wist ik dat er die dag een begrafenis zou zijn en konden we verkeersregelaars inzetten. Dat is misschien maar een kleinigheid, maar het geeft goed aan dat dit een gebied is waar zeer veel mensen bij betrokken zijn. Bedrijven, omwonenden, voetgangers en fietsers: we moeten met iedereen rekening proberen te houden. Dat is precies wat mijn werk als uitvoerder hier heel bijzonder maakt.”

(Persbureau Tammeling)


Lees ook: