canvas-20180125 Waterloolaan (44)

Slimme vraag: waarom nu al alle bomen weghalen?

John13 februari 2018


Wie op dit moment over de zuidelijke ringweg rijdt, ziet het meteen. Langs de hele weg zijn bomen weggehaald. Dat is geen fraai gezicht, maar het is nodig voor de komende werkzaamheden aan de ringweg. We hebben de vraag gekregen waarom nu al overal de bomen zijn weggehaald. Was het niet mogelijk om bepaalde bomen nog wat langer te laten staan?

Nee, dat kon helaas niet. We hebben nu direct een grote slag gemaakt, omdat we niet mogen kappen vanaf het vroege voorjaar tot het begin van de herfst. In deze periode is het groen het domein van broedende dieren zoals vogels. Gedurende het broedseizoen mogen we in principe geen bomen weghalen. Dat betekent dat overal waar we nu niet kappen, we ruim een halfjaar moeten wachten. Die tijd is er simpelweg niet in de uitvoeringsplanning.

Voor elke boom die verdwijnt, komt tenminste een nieuwe terug, onder andere in het nieuwe Zuiderplantsoen. Verder halen we niet meer bomen weg dan strikt noodzakelijk. Het streven is zo veel mogelijk bomen te behouden. Daarom is per boom bekeken of deze kan blijven staan. Zo mocht een iep aan de Esperantostraat blijven staan.


Lees ook: