Verlegde Brailleweg krijgt tussen 2 en 6 maart aansluiting op Emmaviaduct

Joshi1 maart 2023Julianaplein


Vanaf donderdag 2 maart tot maandag 6 maart sluiten we de verlegde Brailleweg aan op het Emmaviaduct. Het Emmaviaduct en de Brailleweg zijn dan dicht voor autoverkeer.

De afgelopen tijd zijn we bezig geweest met het verleggen van de Brailleweg. We verschuiven deze weg een stuk naar het westen, richting het kanaal. Hierdoor krijgen we ruimte om een ovale rotonde (ovonde) te bouwen aan de noordzijde van het Julianaplein. Deze ovonde is nodig voor de toekomstige verbindingsweg tussen de Brailleweg en de Hereweg.

De Brailleweg verleggen we richting het westen en sluiten we dan aan op het Emmaviaduct. Foto: OpenStreetMap
De Brailleweg verleggen we richting het westen en sluiten we dan aan op het Emmaviaduct. Foto: OpenStreetMap

Werkzaamheden

Een groot deel van de werkzaamheden voor het verleggen van de Brailleweg hebben we al gedaan buiten het verkeer om. Van 2 maart tot 6 maart leggen we het laatste stuk aan en verbinden we de verlegde Brailleweg met het Emmaviaduct. Eerst verwijderen we het asfalt en graven we zand af. Vervolgens brengen we nieuw asfalt en belijning aan en plaatsen we de bebording. Het afgraven van zand zal deels in de nacht van donderdag op vrijdag doorgaan. De rest van de werkzaamheden is overdag tussen 07.00 uur en 19.00 uur.

Fietsers

Het fietspad bij de Brailleweg, langs het Noord-Willemskanaal, is tijdens deze werkzaamheden dicht. Fietsers kunnen het beste omrijden via de Hereweg en de Paterswoldseweg.

De omleidingen voor fietsers en voetgangers.
De omleidingen voor fietsers en voetgangers.

Autoverkeer

Het Emmaviaduct en de Brailleweg zijn tussen 2 maart en 6 maart dicht voor autoverkeer. Ook A28 op- en afrit Groningen-Centrum is dicht. Bekijk het artikel van Groningen Bereikbaar voor meer informatie over de omleidingen.


Lees ook: