230127 Palenboren Raymond Bos - Noordelijkfotobureau.nl Beeldnummer 03753

Leggen liggers oostelijk deel viaduct in Stadspark

Joshi27 maart 2023West


Op het nieuwe viaduct over de westelijke ringweg in het Stadspark (Concourslaan) plaatsen we binnenkort de liggers. Dat zijn de liggende delen van de weg. Om dit veilig te kunnen doen, is de onderdoorgang bij de Concourslaan in het Stadspark twee dagen dicht, op dinsdag 28 en woensdag 29 maart.

De afgelopen weken hebben we hard gewerkt aan het oostelijke deel van het viaduct in het Stadspark. Eerst hebben we het oude viaduct gesloopt, direct daarna zijn we begonnen aan de bouw van het nieuwe viaduct. Vorige week hebben we aan de wanden van het viaduct de eerste betonpanelen met afbeeldingen geplaatst. Op 28 maart is de bouw zo ver dat we de liggers kunnen plaatsen. Over deze liggers rijdt straks het verkeer op de westelijke ringweg richting Zuidhorn.

Onderdoorgang Concourslaan dicht

Om de liggers veilig te kunnen leggen, gaat de onderdoorgang bij de Concourslaan twee dagen dicht. De liggers komen over de hele breedte van de Concourslaan. Daardoor is er tijdens deze werkzaamheden geen ruimte om de onderdoorgang open te houden. Fietsers kunnen omrijden via het fietspad in het Stadspark of via de Koeriersterweg. De omleiding via de Koeriersterweg is geen officiële omleidingsroute. Dit is een adviesroute. Via deze route komen fietsers geen bouwverkeer tegen.

20-03-2023 kaartje omleiding fiets
De omleidingsroutes voor de fiets. Afbeelding: OpenStreetMap

Extra bouwverkeer

Tijdens deze werkzaamheden rijdt er veel extra bouwverkeer over de Concourslaan tussen de Paterswoldseweg en het viaduct in het Stadspark. Ook zijn er speciale transporten met extra lange vrachtwagens voor de liggers. Deze vrachtwagens kunnen niet keren op de Concourslaan. Ze moeten achteruit de Concourslaan af. Verkeersbegeleiders begeleiden deze vrachtwagens, maar het is verstandig om als fietser of voetganger hier extra op te letten.

Vervolg

Nadat de liggers zijn geplaatst, gaat de onderdoorgang weer open voor voetgangers en fietsers. We gaan hierna verder met het afbouwen van het viaduct. De planning is dat halverwege de zomer dit deel van het viaduct klaar is. Daarna beginnen we aan de westzijde van het viaduct.


Lees ook: