Fietsers Concourslaan verrast met bonbons

Joshi10 januari 2023West


De dag begon vandaag goed voor de fietsers die over de Concourslaan door het Stadspark fietsten tussen 07.30 en 09.00 uur. Zij werden namelijk verrast met een uitdeelactie van Groningen Bereikbaar in samenwerking met Aanpak Ring Zuid. Fietsers ontvingen een zakje bonbons, omdat zij vanaf vandaag moeten omfietsen. De organisaties willen fietsers bedanken en stimuleren om te blijven fietsen.

Van dinsdag 10 januari tot en met vrijdag 3 februari is de onderdoorgang van de Concourslaan (Stadspark) onder de westelijke ringweg gesloten. Zowel fietsers vanaf het westen richting het oosten als andersom, moeten tijdelijk een andere route gebruiken, bijvoorbeeld via de Peizerweg.

Werkzaamheden aan viaduct Concourslaan

De afsluiting is nodig omdat het viaduct over de Concourslaan wordt vervangen. Het viaduct over de Concourslaan in het Stadspark is onderdeel van de westelijke ringweg. Dit deel van de westelijke ringweg wordt breder, onder andere vanwege de nieuwe op- en afritten bij het Vrijheidsplein. Om dit mogelijk te maken, moeten we ook het viaduct breder maken. Hiervoor slopen we het oude viaduct en bouwen we een nieuw, breder viaduct. Dit doen we in twee fases. In fase 1 (tot eind 2023) werken we aan de oostzijde van het viaduct, in fase 2 (vanaf eind 2023) aan de westzijde.


Lees ook: