header leonard

Verbinding Leonard Springerlaan met westelijke ringweg langdurig dicht

Joshi6 oktober 2022West


In oktober starten de eerste werkzaamheden voor de bouw van het nieuwe viaduct tussen de Leonard Springerlaan en de Concourslaan. Om hiervoor ruimte te creëren moet de verbinding van de Leonard Springerlaan met de westelijke ringweg langdurig dicht. Het is daarom van 10 oktober 6.00 uur tot april 2024 niet mogelijk van de Leonard Springerlaan de westelijke ringweg op te rijden en andersom.

In deze zelfde periode wordt de tijdelijke weg van Drachten richting de westelijke ringweg verlegd. Vanaf 9 november rijdt het verkeer over de nieuwe tijdelijke weg. Deze gaat onder de nieuw aangelegde bocht bij het Mercure hotel door en over de piepschuim blokken naast de NTC gebouwen. Van de westelijke ringweg richting Vrijheidsplein is vanaf dat moment maar 1 rijstrook beschikbaar.

Op dinsdag 1 november beginnen de werkzaamheden bij het viaduct over de Concourslaan in Stadspark. Er worden dan damwanden ingetrild. Het verkeer wordt tijdens de afsluiting omgeleid. Bekijk de omleidingen in het artikel van Groningen Bereikbaar.


Lees ook: