20220323 sloop tunnel Julianaplein Vondellaan header - foto CHP

Sloop tunnel Vondellaan zorgt voor geluid en trillingen

John23 maart 2022Julianaplein


Op dit moment zijn we bij het Julianaplein bezig met sloopwerkzaamheden. Het gaat om de zuidzijde van de tunnel die van de Vondellaan naar het centrum liep. We krijgen hier veel reacties op, omdat de werkzaamheden leiden tot geluidsoverlast en trillingen in de buurt. De werkzaamheden aan deze tunnel gaan na vandaag even op pauze. Vanaf morgen (donderdag) slopen we op dezelfde manier de rest van de oude fietstunnel aan de noordzijde, die al vanaf 2008 buiten gebruik is. Dit moet maandag klaar zijn.

Vanaf week 17 (eind april) gaan we verder met de sloop van de tunnel van de Vondellaan naar het centrum. Eerst werken we een paar weken aan de noordzijde, daarna slopen we de tunnel zelf. Dit duurt tot circa week 22 (eind mei/begin juni).

LR_17_20200805_JvK_Vondellaan_010
Zo zag de tunnel er uit in augustus 2020. Foto: Jeroen van Kooten.

Overlast

Vooraf hebben we onderzoek gedaan naar de trillingen die deze werkzaamheden op kunnen leveren. Uit dit onderzoek is naar voren gekomen dat de trillingen, hoewel erg hinderlijk voor de directe ‘buren’, geen schade zullen veroorzaken aan gebouwen.

De werkzaamheden zijn soms ook ’s avonds. Tijdens Operatie Julianaplein (van 11 februari tot 9 mei 2022) hebben we toestemming om 24 uur per dag, zeven dagen per week te werken. Hierdoor kunnen we de werkzaamheden in relatief korte tijd uitvoeren. We begrijpen dat dit voor de omwonenden extra overlast oplevert. We proberen de sloopwerkzaamheden zo veel mogelijk te plannen tussen 7.00 uur en 19.00 uur. Dit kan niet altijd, omdat het ene werk moet wachten tot het andere klaar is.

De werkzaamheden bij het Julianaplein zijn te volgen via onze webcam.

Papiermolentunnel

Volgende week zijn er vergelijkbare sloopwerkzaamheden bij de Papiermolentunnel. Dat is de oude tunnel voor fietsers en wandelaars tussen de Rivierenbuurt en openluchtzwembad De Papiermolen.


Lees ook: