202202022 historische foto Julianaplein header - Groninger Archieven - 2290_8638

Waarom is het Julianaplein voor jou zo bijzonder? Win een uitnodiging voor het officiële afscheid!

John22 februari 2022Julianaplein


Het Julianaplein wordt nooit meer zoals het was. Op zaterdagochtend 26 februari nemen vertegenwoordigers van de gemeente, de provincie en Rijkswaterstaat daarom officieel afscheid van het bestaande Julianaplein, met een laatste blik vanaf de nieuwe tijdelijke brug. Wil je daarbij aanwezig zijn? Vertel dan hieronder waarom het Julianaplein zo bijzonder voor je is. Uit alle reacties kiezen we vijf winnaars die samen met iemand anders bij het officiële afscheid aanwezig mogen zijn.

Ruim vijftig jaar lang was het Julianaplein de toegangspoort van de stad Groningen. Heb jij speciale herinneringen aan het Julianaplein? Ben je hier jarenlang elke dag langs gereden? Ben je ooit met je auto midden op het kruispunt gestrand? Of heb je hier vroeger staan liften en heb je zo de man of vrouw van je leven ontmoet? Vertel ons waarom het Julianaplein voor jou zo bijzonder is!

Je kunt onder dit artikel reageren tot donderdag 24 februari 10.00 uur. Daarna kiezen we uit alle reacties op de website, Facebook en Instagram de vijf winnaars. Zij mogen zaterdagochtend aanwezig zijn bij het officiële afscheid.

Bij het officiële afscheid kunnen vanwege de beperkte ruimte en de veiligheidsvoorschriften maar een klein aantal mensen aanwezig zijn. We gaan op de website in woord en beeld verslag doen van dit afscheid.

Update 24 februari

We zijn blij verrast door de vele mooie herinneringen aan het Julianaplein die we via onze website, Facebook en Instagram hebben ontvangen. Dank voor alle inzendingen, we hebben ervan genoten! Omdat het moeilijk kiezen was, hebben we niet vijf, maar zes winnaars geselecteerd die bij het officiële afscheid aanwezig mogen zijn. Zij hebben inmiddels bericht gehad. We hopen dat het nieuwe Julianaplein op termijn net zo vertrouwd wordt als het oude!

Titelfoto: Persfotobureau D. van der Veen (tussen 1970 en 1976), Beeldbank Groningen (collectie)


Lees ook: