20220214 still uit video fase 2 Operatie Julianaplein header

Video: dit gaan we doen in fase 2 van Operatie Julianaplein

John14 februari 2022


Maandagochtend 14 februari is fase 2 van Operatie Julianaplein gestart. In deze video legt werkvoorbereider Stan de Jong uit wat we in deze fase gaan doen.
In fase 1 van Operatie Julianaplein, van vrijdag 11 februari tot maandagochtend 14 februari, hebben we de rijbaan gebouwd voor het verkeer dat van Assen richting Hoogezand gaat. Het nieuwe asfalt is aangesloten op de bestaande wegen. Fase 1 is volgens planning verlopen.

Fase 2 loopt van maandag 14 februari (06.00 uur) tot vrijdag 25 februari (22.00 uur).In deze twee weken kan het verkeer vanuit Assen richting Hoogezand gebruik maken van de rijbaan die we in de eerste fase hebben aangesloten. We werken nu aan de westzijde. We gaan onder andere asfalt, fundering en zand weghalen bij de A28. Verder verwijderen we de oude hemelwaterafvoer en brengen we een nieuwe hemelwaterafvoer aan.

Overlast omwonenden

Omwonenden kunnen in fase 2 reguliere bouwhinder verwachten, zoals geluidsoverlast, licht van bouwlampen als het donker is en extra bouwverkeer. We werken alle dagen (ook in het weekend) 16 uur per dag, tussen 06.00 uur en 22.00 uur. De werkzaamheden die de meeste geluidshinder geven, proberen we buiten de avonden en de weekenden te plannen.

Verkeershinder

In fase 2 zijn op het Julianaplein de richtingen Drachten>Hoogezand en Assen>Drachten afgesloten. We verwachten ernstige verkeershinder in de hele stad Groningen.

Groningen Bereikbaar – Faseringskaart Fase 2

Ook jij krijgt te maken met extreme files door deze ingrijpende operatie. Werk thuis, pak de fiets of neem de bus!


Lees ook: