20210930 header vrijheidsplein noordzijde - foto Rijkswaterstaat - 0J9A1869 ARZ d.d. 30 sept 2021 (33)

Sloop betonrand viaduct Vrijheidsplein geeft overlast in de nacht

John11 oktober 2021West


Aan de noordzijde van het Vrijheidsplein werken we aan het deels slopen, deels renoveren en deels verbreden van het viaduct. Om het viaduct te kunnen verbreden, zijn we nog tot 16 oktober aan de noordzijde bezig met het slopen van de betonrand. Dat gebeurt grotendeels overdag. Deze week moeten we hiervoor ook twee keer in de nacht werken: op maandag en woensdag.

De nachtwerkzaamheden zijn nodig voor de delen van het viaduct direct bij en boven het verkeer. Hier mogen we alleen werken als het verkeer is stilgelegd. We werken hier deze nachten steeds van 22.00 uur tot de volgende ochtend om 06.00 uur.

20211011 kaartje vrijheidsplein locatie slopen betontand met afsluitingen
Het Vrijheidsplein, gezien vanuit het zuiden. In het blauwgrijs de plek waar we de betonrand slopen. Maandagnacht kan het verkeer niet onder de westzijde van het viaduct door. Woensdagnacht is de oostzijde dicht.

Overlast omwonenden

De werkzaamheden rondom het Vrijheidsplein veroorzaken hinder op het gebied van geluid en trillingen. Direct omwonenden hebben hierover in september een brief ontvangen.

Verkeershinder

In de nacht van maandag (11/12 oktober) werken we aan de westzijde van het viaduct. Daardoor is er in deze nacht geen verkeer mogelijk vanaf de westelijke ringweg onder het viaduct door. Verkeer richting Hoogezand kan omrijden via de rotondes bij Corpus den Hoorn en dan weer terug richting Julianaplein. Verkeer richting Assen wordt omgeleid via de rotondes bij Corpus den Hoorn en dan via de Laan Corpus den Hoorn naar de oprit Groningen-Zuid.

In de nacht van woensdag (13/14 oktober) werken we aan de oostzijde van het viaduct. Die nacht is het niet mogelijk vanuit Hoogkerk/Drachten onder het viaduct door naar de westelijke ringweg te gaan. Het verkeer wordt vanaf de afrit Groningen-West omgeleid via het Vrijheidsplein, de oprit naar het Julianaplein, de A28 richting Assen, afrit Groningen Zuid, op de Van Ketwich Verschuurlaan linksaf onder de A28 door, oprit Groningen Zuid terug richting Julianaplein, linksaf richting Drachten, afrit 36 naar westelijke ringweg.

Aanvulling: In dezelfde nacht (13/14 oktober) en in de nacht van vrijdag op zaterdag (16/17 oktober) is het niet mogelijk vanaf het Julianaplein richting Drachten te rijden. We plaatsen dan barriers op de weg boven het Vrijheidsplein. Het verkeer wordt omgeleid via de westelijke ringweg en de afrit en oprit bij het Hoendiep.

De omleidingsroutes staan met gele borden aangegeven.

Bekijk de werkzaamheden via onze webcam Vrijheidsplein.

Deze werkzaamheden behoren bij deelproject Ombouw Vrijheidsplein.


Lees ook: