canvas-HR - Werkzaamheden Vrijheidsplein - Beeldnummer - 110-15

Werk aan viaducten bij Vrijheidsplein en Laan Corpus den Hoorn

John5 maart 2021West


Ook in het westen van de stad werkt Combinatie Herepoort druk aan de zuidelijke ringweg. De komende tijd is hier vooral het deel vanaf het Vrijheidsplein tot de rotondes bij Laan Corpus den Hoorn aan de beurt. Dit weekend is het Vrijheidsplein vanwege de werkzaamheden gedeeltelijk afgesloten voor het autoverkeer.

Tot augustus werkt Combinatie Herepoort aan het deels slopen, deels renoveren en uitbreiden van het viaduct van de zuidelijke ringweg over het Vrijheidsplein. Voor het verbreden van het viaduct en voor de aanleg van de nieuwe oprit vanaf het Vrijheidsplein richting het Julianaplein gaan we palen en damwanden aanbrengen.

202103 Vrijheidsplein Renovatie fase 1

Werkzaamheden rotondes Laan Corpus den Hoorn

Ook gaan we de komende weken damwanden en palen aanbrengen aan de west- en oostzijde van de rotondes bij Laan Corpus den Hoorn. Dat is nodig voor de verbreding van het viaduct. Ook plaatsen we 150 meter damwand aan de zuidzijde van de ringweg, tussen de rotondes en het Vrijheidsplein. Dit is nodig voor de nieuwe oprit vanaf de Laan Corpus den Hoorn richting Vrijheidsplein.

Hinder

De werkzaamheden veroorzaken hinder op het gebied van geluid en trillingen. Het autoverkeer heeft af en toe te maken met afsluitingen, zoals komend weekend. Lees meer over hinder voor het autoverkeer in het artikel Vrijheidsplein komend weekend gedeeltelijk dicht van Groningen Bereikbaar.


Lees ook: