20210722 header - onderwaterbetonstort 2 - foto Raymond Bos LR - Onderwaterbeton Juli 2021 - Beeldnummer - 202-30

Deze week derde onderwaterbetonstort bij H.L. Wichersstraat

JohnGepubliceerd op 3 augustus 2021 (om 13:04)Zuiderplantsoen


Op woensdag 4 en donderdag 5 augustus is de derde onderwaterbetonstort voor de bouw van de verdiepte ligging van de zuidelijke ringweg. Deze is bij de H.L. Wichersstraat en het Oude Winschoterdiep. We gaan hier zo’n 2.500 kuub beton storten.

Direct aan de zuidzijde van de bestaande ringweg bouwen we al enkele jaren aan de nieuwe ringweg. Met de auto rij je in de toekomst tussen de Hereweg en het Oude Winschoterdiep door de verdiepte ligging heen. De betonstort van deze week is voor het meest oostelijke deel van deze verdiepte ligging. In onderstaande afbeelding gaat het om bouwkuip nummer 3.

20210713 plattegrond betonstorten hl wichersstraat
De bouwkuip van de verdiepte ligging bij de H.L. Wichersstraat.

Onderwaterbeton

Zoals de naam al zegt, wordt het onderwaterbeton gestort in een bouwkuip die vol water staat. Het beton vormt een afsluitende laag op de bodem van de bouwkuip. Als het beton is uitgehard, pompen we het overgebleven water weer weg. Meer weten over het storten van onderwaterbeton? Lees dan ons artikel Onderwaterbeton aanbrengen? Hoe dan? op onze website.

Overlast

De werkzaamheden brengen overlast met zich mee, zoals geluidshinder en extra bouwverkeer. Direct omwonenden hebben hierover een brief ontvangen. Het betonstorten begint iets later dan in de brief staat, namelijk niet om 04.00 uur, maar om 07.00 uur. De werkzaamheden duren vermoedelijk tot donderdagmiddag 5 augustus 16.00 uur. Het werk gaat al die tijd continu door, omdat het beton één dicht geheel moet worden. We kunnen het werk niet halverwege stoppen en moeten dus ook ’s nachts doorwerken. De vrachtwagens die het beton aanvoeren, komen aanrijden via de bouwweg over het terrein van Ziggo/Vodafone. Ze verlaten het bouwterrein via de Verlengde Lodewijkstraat en het Europapark.


Lees ook: