canvas-LR - Palen boren Paterswoldseweg - Beeldnummer - 111-10

Start gemaakt met boren funderingspalen bij viaduct Paterswoldseweg

John23 april 2021Julianaplein


Deze week zijn we bij het viaduct over de Paterswoldseweg gestart met het boren van funderingspalen. Dit is nodig voor het verbreden van het viaduct. We zijn hier mee bezig tot half mei. Begin mei beginnen we met het plaatsen van grondkerende wanden. Deze wanden zorgen ervoor dat de grond op zijn plek blijft liggen.

Combinatie Herepoort werkt aan de bouw van de noordzijde van het nieuwe viaduct over de Paterswoldseweg. Samen met de zuidelijke ringweg, wordt ook het viaduct verbreed. Is de noordzijde van het nieuwe viaduct klaar, dan gaat het verkeer vanaf het Julianaplein daaroverheen rijden. Vervolgens kunnen we het zuidelijke deel van het huidige viaduct slopen en opnieuw opbouwen. We verwachten dat de nieuwe noordzijde van het viaduct eind februari 2022 in gebruik kan worden genomen.

Overlast omwonenden

We voeren de werkzaamheden in principe doordeweeks uit tussen 07.00 uur en 19.00 uur. Omwonenden kunnen geluidsoverlast en trillingen ervaren. Ook is er bouwverkeer. Kijk op onze pagina Bouw noordzijde viaduct Paterswoldseweg (deels in de nacht) voor de meest actuele informatie.

Hinder verkeer

Het verkeer heeft geen hinder van deze werkzaamheden.

Foto´s

In de titel en hieronder enkele foto´s die onze fotograaf Raymond Bos donderdag 22 april heeft gemaakt.

LR - Palen boren Paterswoldseweg - Beeldnummer - 111-18 LR - Palen boren Paterswoldseweg - Beeldnummer - 111-6 LR - Palen boren Paterswoldseweg - Beeldnummer - 111-5 LR - Palen boren Paterswoldseweg - Beeldnummer - 111-11 LR - Palen boren Paterswoldseweg - Beeldnummer - 111-14 LR - Palen boren Paterswoldseweg - Beeldnummer - 111-17

Lees ook: