10. sloop viaduct paterswoldseweg.JPG

Bouw noordzijde viaduct Paterswoldseweg

Van 19 maart 2021 t/m 28 februari 2021

Waar?

Op de huidige locatie van het viaduct over de Paterswoldseweg.

Wat?

Combinatie Herepoort werkt aan de bouw van de noordzijde van het nieuwe viaduct over de Paterswoldseweg. Samen met de zuidelijke ringweg, wordt ook het viaduct verbreed. Is de noordzijde van het nieuwe viaduct klaar, dan gaat het verkeer vanaf het Julianaplein daar rijden. Op die manier kunnen we vervolgens het zuidelijke deel van het huidige viaduct slopen en opnieuw opbouwen.

We verwachten dat de nieuwe noordzijde van het viaduct eind februari 2022 in gebruik kan worden genomen.

Wanneer?

In de komende periode brengen we grondkerende wanden aan om ervoor te zorgen dat de grond op zijn plek blijft liggen. 
Van donderdag 27 mei tot en met woensdag 9 juni 2021 brengen we buispalen aan voor de fundering van de landhoofden van het viaduct. Voor deze werkzaamheden is het nodig om de onderdoorgang van het viaduct en een gedeelte van de zuidelijke ringweg af te sluiten. Vervolgens brengen we voor de verdere fundering van het viaduct 230 kleinere buispalen aan en trillen we damwanden in.

Tijdelijk viaduct Paterswoldseweg wordt ‘ingepakt’ tegen geluidsoverlast

Op basis van aanvullend onderzoek naar de overlast van de tijdelijke brug bij de Paterswoldseweg, hebben Aanpak Ring Zuid en Combinatie Herepoort besloten de liggers en het rijdek dubbelzijdig ‘in te pakken’. Dat moet voor een flinke vermindering van de geluids- en trillingshinder zorgen. De geluidswerende materialen brengen we aan in de periode van donderdag 27 mei 2021 tot en met woensdag 9 juni 2021.

Hinder?

Bij een aantal van deze werkzaamheden verwachten we hinder voor omwonenden door trillingen en geluid. Zie onderstaande tabel voor een overzicht van de eerstkomende werkzaamheden en verwachte hinder. Deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt met de laatste informatie.

2147 Werkzaamhedentabel Paterswoldseweg meijunijuli 2021 V2

vervolg-paterswoldseweg-aprilmei2021