canvas-IMG_4362

Verbreden viaduct Van Iddekingeweg gestart

John5 maart 2021Julianaplein


Combinatie Herepoort werkt aan het viaduct bij de Van Iddekingeweg onder de A28. De renovatiewerkzaamheden zijn eind februari afgerond. Deze week zijn we gestart met voorbereidende werkzaamheden voor het verbreden van het viaduct.

Het viaduct over de Van Iddekingeweg wordt aan de oostzijde verbreed. Aan beide zijden van de weg komen vier extra kolommen, naast de bestaande. Eerst gaat Combinatie Herepoort de huidige fundering aan de noordzijde verstevigen. Hiervoor graven we de bestaande kolommen gedeeltelijk uit. Op zaterdag 13 maart 2021 plaatsen we overdag de acht nieuwe funderingspalen aan de oostzijde van het viaduct. Om dit veilig te kunnen doen, is het verkeer deels gestremd. Wanneer deze voorbereidende werkzaamheden zijn afgerond, gaan we ook de bestaande kolommen aan de zuidzijde verstevigen.

Hinder

Bij een aantal werkzaamheden verwachten we brief (pdf, 214 kB) gekregen. Vanwege de werkzaamheden is het nodig om de Van Iddekingeweg op zaterdag 6 en zaterdag 13 maart af te sluiten voor autoverkeer. Fietsers en voetgangers kunnen de werkzaamheden steeds passeren.

Verbreding A28

Het verbreden van het viaduct maakt onderdeel uit van het verbreden van de A28. In de toekomst moet deze weg meer verkeer kunnen verwerken.
van iddekingeweg 2030 uitsneden bolfoto 2
van iddekingeweg 2013 uitsneden bolfoto

De A28 met het viaduct over de Van Iddekingeweg. Links de oude situatie (2013), rechts de toekomstige sitiuatie. Schuif de oranje balk heen en weer om de verschillen te zien.

Titelfoto: de oostzijde van het viaduct Van Iddekingeweg. Foto: Combinatie Herepoort.


Lees ook: