canvas-20210226_100441 verlengde lodewijkstraat foto ARZ

In april intrillen damwandplanken bij Verlengde Lodewijkstraat en Helperzoom

John30 maart 2021Zuiderplantsoen


In april brengen we bij het spoor damwandplanken aan voor de bouwkuip waarin we de verdiepte ligging van de ringweg gaan bouwen. Deze damwandplanken trillen we in zowel aan de zijde van de Verlengde Lodewijkstraat als aan de zijde van de Helperzoom. Deze werkzaamheden gaan geluidhinder en trillingen in de omgeving met zich meebrengen. Direct omwonenden hebben een brief gekregen met meer informatie.

Het intrillen van de damwandplanken staat gepland voor vijf doordeweekse dagen, drie zaterdagen en één nacht. Op welke doordeweekse dagen we gaan werken, is nog niet zeker. Op de pagina Spoordek op deze website brengen we de actuele informatie. In principe werken we op de doordeweekse dagen van 07.00 uur tot 19.00 uur. Indien dit nodig is voor de voortgang van werkzaamheden, kunnen deze werkzaamheden uitlopen tot 23.00 uur. We versturen dan een SMS-alert.

We werken ook drie keer op zaterdag, omdat voor een deel van deze werkzaamheden een rijstrook op de zuidelijke ringweg moet worden afgesloten. Dat mag alleen op zaterdag.

Zoals gezegd moeten we één keer ’s nachts werken. Dat is in de nacht van woensdag 21 april op donderdag 22 april. Deze damwandplanken komen zo dicht bij het spoor dat het niet veilig is om ze in te trillen als de treinen rijden. Daarom mogen we deze damwandplanken alleen ’s nachts aanbrengen. We werken die nacht daarom van 02.00 uur tot 05.00 uur. Dit geeft veel overlast in de omgeving. Voor ruim 200 adressen is de verwachte geluidsoverlast boven de wettelijke norm. Deze mensen hebben daarom van ons een aanbod gekregen om die nacht in een hotel te overnachten.

Verkeershinder

Voor het intrillen van de damwandplanken moeten we de Verlengde Lodewijkstraat afsluiten ter hoogte van het spoor. Vanaf vrijdag 2 april 23.00 uur t/m zondag 23 mei 23.00 uur is de weg tussen de Esperantostraat en de Verlengde Meeuwerderweg dicht voor het autoverkeer. Fietsers en voetgangers kunnen dan nog twee weken gebruik maken van een tijdelijk fiets- en voetpad aan de kant van het spoor. Vanaf vrijdag 16 april tot en met 23 mei is de weg ook dicht voor fietsers en voetgangers. Kijk voor een overzicht van alle hinder voor het verkeer het artikel op de website van Groningen Bereikbaar.

Spoordek

Nadat de damwandplanken zijn ingetrild, kunnen we rond Hemelvaart het spoordek op zijn plek rijden.

Voorbereiding

Voordat de werkzaamheden kunnen beginnen, zijn er enkele voorbereidingen nodig. Deze week en volgende week gaan we ter hoogte van De Frontier sleuven graven, horizontale ankers door de damwand aanbrengen en daar waar mogelijk de grond ‘crushen’ om ondergrondse obstakels kapot te boren. Ook gaan we één damwandplank er weer uit trekken. Op zaterdag 3 april gaan we asfalt verwijderen op de Verlengde Lodewijkstraat.

Titelfoto: De Verlengde Lodewijkstraat, met op de achtergrond de zuidelijke ringweg. Foto: Aanpak Ring Zuid (februari 2021).


Lees ook: