canvas-20200928 tijdelijk viaduct paterswoldseweg laan van de vrede in aanbouw - foto RWS - 0J9A8427

Woensdagnacht wordt tijdelijk viaduct over Paterswoldseweg geplaatst

John26 oktober 2020Julianaplein


In de nacht van woensdag 28 op donderdag 29 oktober plaatsen we een tijdelijk viaduct over de Paterswoldseweg, tegen de zuidzijde van de zuidelijke ringweg. In die nacht is de Paterswoldseweg afgesloten voor autoverkeer. Fietsers in beide richtingen kunnen via het fietspad aan de westzijde onder het viaduct door. Overdag is deze week op de Paterswoldseweg af en toe een rijstrook dicht, maar het verkeer kan de werkzaamheden passeren.

Het bestaande viaduct over de Paterswoldseweg moet vanwege de ombouw van de zuidelijke ringweg worden vervangen. Daarom plaatsen we een tijdelijk viaduct ernaast. Om het verkeer over dit tijdelijke viaduct te leiden, bouwen we ook een tijdelijke weg. Deze loopt vanaf het Vrijheidsplein tot het Julianaplein, langs de Laan van de Vrede. Voor de aanleg en ingebruikname van de tijdelijke weg zijn bij het Vrijheidsplein de nodige werkzaamheden nodig.

afbeelding viaduct paterswoldseweg

Geluidsoverlast

Omwonenden kunnen woensdagnacht 28 oktober (en eventueel ook de reservenacht erna, donderdagnacht 29 oktober) hinder van de werkzaamheden ervaren, zoals geluid, licht en meer bouwverkeer.

Planning

De planning is dat eind november het verkeer vanuit Drachten naar het Julianaplein over de tijdelijke weg en het tijdelijke viaduct gaat rijden. Daarna wordt het verkeer de stad uit, dus vanaf Julianaplein richting Drachten, verschoven naar de oude zuidbaan. Hierdoor komt het noordelijke deel van het viaduct vrij.

Fase 1 paterswoldseweg
De situatie nadat het verkeer is omgezet. De noordzijde van het viaduct (het groene deel) kan dan gesloopt worden.

Beeldverslag

Op deze website gaan we een beeldverslag zetten van het plaatsen van het viaduct.

Titelfoto: De Paterswoldseweg, gezien richting het zuiden. Foto: Rijkswaterstaat (28 september 2020).


Lees ook: