canvas-20200728 viaduct Laan Corpus den Hoon Stadspark - foto Jeroen van Kooten - LR_03_20200728_JvK_afslag_A7_Stadspark_001 (1)

Fietsonderdoorgang Laan Corpus den Hoorn-Stadspark vanaf 7 september zeven weken dicht

John31 augustus 2020West


Combinatie Herepoort start op 7 september met de sloop van de zijkanten van het viaduct over de rotondes bij Laan Corpus den Hoorn. Voor de veiligheid wordt de onderdoorgang van het viaduct voor fietsers afgesloten. De werkzaamheden duren naar verwachting tot 26 oktober. Fietsers kunnen gebruik maken van de fietstunnel bij De Buitenhof/Piccardthof of de oversteek bij Laan van de Vrede en MartiniPlaza. Deze werkzaamheden horen bij het deelproject Verbreding wegvak Hoogkerk-Vrijheidsplein.

Stremming Jan Evert Scholtenlaan 7 sep-26 okt 2020 (1)

Voor het verbreden van de N7 is het nodig om het viaduct over de rotondes bij Laan Corpus den Hoorn aan beide zijdes van het huidige viaduct te verbreden. Voordat we dit kunnen doen, moeten we de huidige zijkanten van het viaduct slopen. Na de sloop bouwen we de fundering voor het verbreden van het viaduct.

De rotondes onder het viaduct zijn volledig geasfalteerd, zodat we het autoverkeer tijdens deze werkzaamheden eenvoudig kunnen opschuiven. Voor fietsers blijft er weinig ruimte over. Daarom moet vanwege de veiligheid de onderdoorgang voor fietsers tijdens de werkzaamheden worden afgesloten.

Voorbouwlocatie dek

Daarnaast zijn we langs de Jan Evert Scholtenlaan (de weg tussen de rotonde en het Stadspark) gestart met het inrichten van een voorbouwlocatie. Hier gaan we het noordelijke dek en het zuidelijke dek van het nieuwe viaduct bouwen. Om de ondergrond te verstevigen trillen we eerst palen de grond in. Eerst bouwen we het noordelijke dek. Zodra dit klaar is, bouwen we het zuidelijke dek hier bovenop.

Toekomstige situatie

De N7 tussen Hoogkerk en het Vrijheidsplein wordt verbreed. Voor de veiligheid komt er alleen een fietsverbinding aan de oostzijde van de rotondes. De rotondes krijgen in de toekomst minder verkeer te verwerken, omdat er directe aansluitingen komen van de N7 op de westelijke ringweg.
Botrotonde-2030
Botrotonde-2013

De aansluiting op de N7 bij het Stadspark en Laan Corpus den Hoorn. Links de oude situatie (2013), rechts de toekomstige. Verschuif de oranje balk om de verschillen te zien,

Titelfoto: Jeroen van Kooten.


Lees ook: