canvas-Hereweg � Foto ID-8690003

Hereweg tien dagen afgesloten bij onderdoorgang viaduct zuidelijke ringweg

Judith12 oktober 2019Zuiderplantsoen


De Hereweg is van 18 oktober tot en met 27 oktober (herfstvakantie) afgesloten ter hoogte van de onderdoorgang bij het viaduct in zuidelijke ringweg. In deze periode trillen we damwandplanken in voor de bouwkuip waarin we de verdiepte ligging gaan bouwen. Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren is de Hereweg gestremd. Voor auto- en fietsverkeer zijn omleidingsroutes uitgezet. De Hereweg blijft open voor hulpdiensten en lijnbussen.

Periode Werkzaamheden Hinder
Van vrijdag 18 oktober 22.00 uur tot maandag 28 oktober 05.00 uur. Afsluiting Hereweg thv viaduct zuidelijke ringweg. Lijnbussen, hulpdiensten en fietsers richting het centrum kunnen wel doorrijden.
Van vrijdag 18 oktober 22.00 uur tot maandag 21 oktober 05.00 uur (dag en nacht)
  • Asfalt verwijderen (nacht)
  • Slopen oude fundering viaduct Hereweg (dag)
  • Voorboren grond voor de damwandplanken (nacht)
De sloopwerkzaamheden zorgen voor geluid en trillingen
Van maandag 21 oktober tot en met vrijdag 25 oktober (dag)
  • Intrillen damwandplanken westkant Hereweg (tussen 07.00 en 19.00 uur, uitloop in avonden en laatste weekend)
  • Asfalt verwijderen, kabels en leidingen verleggen
Het intrillen van damwandplanken zorgt voor geluid en trillingen
Van vrijdag 25 oktober 22.00 uur tot maandag 28 oktober 05.00 uur (dag en nacht)
  • Asfalt herstellen en aanbrengen
  • Verkeerslichten testen
Mogelijk overlast door gebruik van machines

Nachtelijke werkzaamheden

De meeste werkzaamheden kunnen we overdag uitvoeren maar helaas niet alles. In de weekenden van 19/20 oktober en 26/27 oktober gaan we daarom ook ’s nachts aan het werk. De nachtelijke werkzaamheden zijn nodig vanwege de beperkte tijd die beschikbaar is. De Hereweg moet op 28 oktober om uiterlijk 05.00 uur weer open voor het verkeer. Het verwijderen van asfalt en het gebruik van machines kan voor geluidsoverlast zorgen. Het intrillen van damwandplanken gebeurt niet ’s nachts.

Hoe rijdt het verkeer?

Het autoverkeer wordt met gele borden omgeleid. De afrit Hereweg (vanaf het Julianaplein) blijft open voor verkeer richting Helpman. Richting het centrum is niet mogelijk. De afrit Hereweg (vanuit de richting Hoogezand) blijft open voor verkeer richting het centrum. Na 28 oktober kan het autoverkeer de Hereweg weer gewoon gebruiken, al is de weg dan wel een stukje opgeschoven richting het oosten.

Voor het fietsverkeer vanuit het centrum richting Helpman, is er een omleidingsroute via de Papiermolentunnel. Ook na 28 oktober geldt deze omleidingsroute voor fietsers. Deze omleidingsroute is tijdelijk, naar verwachting enkele maanden. Zodra het veilig kan, gaat het fietsverkeer over de busstrook onder het viaduct door. Fietsers vanuit Helpman richting het centrum kunnen de werkzaamheden gewoon passeren.

Meer weten over deze afsluiting en omleidingen?

Kijk op de Slimme Kaart van Groningen Bereikbaar.

Hereweg situatie tijdens herfstvakantie voor website
Verkeerssituatie onderdoorgang Hereweg van vrijdag 18 oktober 22.00 uur tot maandag 28 oktober 05.00 uur

Uitloop van werkzaamheden? Ontvang een SMS!

Wilt u direct op de hoogte worden gehouden als het intrillen van de damwandplanken uitloopt? Meld u dan aan voor onze SMS-service. Heeft u vragen of klachten over trillingen of geluid? Bel met het Loket Damwand: 050 2100145 (maandag tot en met vrijdag van 08.30 uur tot 17.00 uur).

Hereweg na 28 okt kaartje voor brief-2
Verkeerssituatie onderdoorgang Hereweg vanaf maandag 28 oktober 05.00 uur

Titelfoto: Raymond Bos Fotografie.


Lees ook: