canvas-Bouwfotografe-BDHelperzoom-4

Update Helperzoomtunnel - treinen rijden weerAfgelopen nacht zijn de werkzaamheden rond het spoor bij de Helperzoomtunnel afgerond. Zaterdag is de tunnelbak succesvol op de juiste plek geschoven, waarna 9.500 m3 zand is teruggeplaatst rond de tunnelbak. Dinsdagnacht en woensdag overdag hebben we het spoor weer aangelegd. Deze werkzaamheden zijn woensdagnacht afgerond. Nadat het spoor is ingemeten en vrijgegeven, reed donderdag de eerste trein om 04.00 uur weer over het spoor tussen Assen en Groningen.

De komende maanden werken we verder aan het afbouwen van de Helperzoomtunnel en het aanleggen van de rijbaan en het vrijliggende fietspad. De tunnel is in het voorjaar van 2020 open voor het verkeer. Volg de voortgang van de werkzaamheden via www.aanpakringzuid.nl.

Tijdens dezelfde treinvrije periode werkte aannemer Strukton in opdracht van ProRail aan voorbereidingen voor de aanleg van het vierde spoor tussen station Groningen en De Vork in Haren. Zij werkten aan bovenleiding, kabels en leidingen en het aanbrengen van stootplaten bij de onderdoorgang Groningen Europapark. Ook werd deze periode door aannemer Reimert benut om het overpad bij het station Haren te verwijderen en te werken aan perrons en perrontrappen.

Foto: de eerste trein - Bouwfotografe

Bouwfotografe-BDHelperzoom-2 (2)
Foto's: Bouwfotografe

Lees ook: