canvas-ARZ 20 juni 2019 GPS (140)

Laatste voorbereidingen bij Helperzoomtunnel: nog twee weken tot inschuivenIn de aanloop naar het inschuiven van de Helperzoomtunnel zijn er momenteel volop werkzaamheden aan en bij de tunnelbak. Om tijdens de treinvrije periode helemaal gesteld te staan, is het nodig om vanaf maandag 22 juli 24 uur per dag te werken. Omwonenden zijn hier vandaag over geïnformeerd met een brief.

Van woensdag 31 juli om 02.00 uur tot donderdag 8 augustus om 04.00 uur rijden er geen treinen tussen Groningen en Assen en gaan we de Helperzoomtunnel inschuiven. Op woensdag 31 juli dienen de voorbereidende werkzaamheden afgerond te zijn. Om deze deadline te halen is het nodig om de werktijden uit te breiden, met:

  • Zaterdag 20 juli en zondag 21 juli tussen 07.00 en 19.00 uur.
  • Van maandag 22 juli tot en met dinsdag 31 juli 24 uur per dag.

Voorbereidende werkzaamheden

De komende twee weken werken we verder aan het verbreden van de schuifbaan. Hierover schuift de tunnelbak straks op zijn plek. Verder verstevigen we de tunnelbak met extra wapening. Het gebruik van machines, zoals een hijskraan en een kleine shovel, kan voor geluidshinder zorgen.

Kijk live mee

Volg de werkzaamheden rond de Helperzoomtunnel via de webcam op onze website. Of kijk mee vanaf de tribune bij de Kinderwerktuin Helpman (Helperzoom 6). Bij de tribune zijn geen parkeerplaatsen beschikbaar. Bezoekers worden opgeroepen met de fiets of te voet te komen. De tribune is geopend op:

  • Woensdag 31 juli van 13.00 tot 17.00
  • Vrijdag 2 augustus van 13.00 tot 17.00 uur
  • Zaterdag 3 augustus van 9.00 uur tot 13.00 uur

Informatiekeet

Tijdens het inschuiven van de Helperzoomtunnel staat onze informatiekeet aan de Helperzoom. U kunt hier terecht met vragen of klachten. De openingstijden zijn gelijk aan de openingstijden van de tribune.


Lees ook: