canvas-ARZ 20 juni 2019 GPS (141)

Informatieavond Aanpak Ring Zuid en Groningen Spoorzone over werkzaamheden aan spoorOp donderdag 4 juli houden aannemers Combinatie Herepoort (van het project Aanpak Ring Zuid) en Strukton (van het project Groningen Spoorzone) een gezamenlijke informatiebijeenkomst over de komende werkzaamheden aan het spoor. U bent van harte welkom.

Beide aannemers hebben deze zomer werkzaamheden gepland aan het spoor tussen Groningen en Assen/Veendam/Duitsland. Groningen Spoorzone start met de uitbreiding van station Groningen Europapark. Ook beginnen de voorbereidingen voor de bouw van een vierde spoor tussen het Hoofdstation en het nieuwe opstelterrein ‘De Vork’ in Haren. Aanpak Ring Zuid gaat van 31 juli t/m 8 augustus de Helperzoomtunnel onder het spoor schuiven. Deze nieuwe tunnel komt in het verlengde van de Helper Brink.

De gezamenlijke informatieavond is bedoeld om omwonenden en andere belangstellenden te informeren over de komende werkzaamheden. U bent van harte welkom op donderdag 4 juli tussen 18.30 en 20.30 uur in Brasserie de Leyhoeve (Helperpark 258-D).

Programma

Het programma is als volgt:

18.30 - 20.30 uur: Open inloop voor het project Groningen Spoorzone
Naast beelden van de nieuwe situatie en informatie over planning en verwachte hinder is er mogelijkheid om met medewerkers van de aannemer en opdrachtgever in gesprek te gaan.

19.30 - 20.00 uur: Presentatie over Helperzoomtunnel
Bert Kramer (Combinatie Herepoort) geeft een toelichting op de bouwactiviteiten aan de Helperzoomtunnel. Daarna is er gelegenheid om vragen te stellen.


Lees ook: