canvas-Bouwfotografe (2).nl-36

1 juli informatiebijeenkomst damwandplanken intrillenOp maandag 1 juli houden Aanpak Ring Zuid en Combinatie Herepoort een informatiebijeenkomst over het intrillen van damwandplanken voor de bouwkuip van de verdiepte ligging. Deze werkzaamheden gaan veel hinder veroorzaken. De bijeenkomst is in ons informatiecentrum Paviljoen Ring Zuid en begint om 19.30 uur. Iedereen is hierbij van harte welkom. Direct omwonenden zijn de afgelopen tijd al geïnformeerd op een van de zeven bijeenkomsten voor de omliggende buurten.

Op de informatiebijeenkomst geven we een presentatie waarin we laten zien wat de werkzaamheden inhouden, wat dit betekent voor omwonenden en hoe we omgaan met vragen, zorgen en klachten. Ons informatiecentrum Paviljoen Ring Zuid bevindt zich aan de Muntinglaan 2, tegenover de locatie van het Noorderpoort. Aanmelden is niet nodig.

Verdiepte ligging

Onderdeel van het project Aanpak Ring Zuid is dat tussen de Hereweg en het Oude Winschoterdiep de zuidelijke ringweg van Groningen acht meter diep wordt aangelegd. Hier verdwijnt de weg dus uit het zicht. De verdiepte ligging wordt ongeveer 1.100 meter lang. Over dit verdiepte weggedeelte komen drie brede ‘deksels’. Op deze deksels wordt het Zuiderplantsoen aangelegd.

Damwandplanken intrillen

Voor de aanleg van de verdiepte ligging gaat aannemer Combinatie Herepoort een grote bouwkuip maken aan de zuidkant van de ringweg, ongeveer vanaf het Julianaplein tot aan de Europaweg. De bouwkuip wordt gevormd door stalen damwandplanken. In totaal moet er voor circa 2.500 meter aan damwanden worden ingetrild. We beginnen hier 16 juli mee. De planning is dat eind december 2019 vrijwel alle damwandplanken zijn geplaatst. Begin 2020 plaatsen we de laatste damwandplanken in het Oude Winschoterdiep.

Forse overlast

Het intrillen van de damwandplanken gaat voor omwonenden forse overlast opleveren, in de vorm van geluid en trillingen. De werkzaamheden zijn in principe alleen overdag op werkdagen, van 7.00 tot 19.00 uur. In de zomer is er een uitloop mogelijk naar de zaterdagen en naar de avonduren (van 19.00 tot uiterlijk 23.00 uur). Bij ruim 800 woningen in de buurt zijn inmiddels bouwkundige vooropnames gedaan, om eventuele schades aan te kunnen tonen. Om het intrillen van de damwandplanken direct naast de ringweg mogelijk te maken, moet een deel van de ringweg in de zomer worden gestremd. De zuidelijke ringweg is vanaf vrijdag 12 juli 22.00 uur t/m maandag 26 augustus 06.00 uur tussen Julianaplein en Europaplein afgesloten voor verkeer richting Hoogezand.

Bekijk voor meer informatie onze pagina Damwand.

Titelfoto: Tijdens Hemelvaart 2018 zijn de eerste damwandplanken bij de zuidelijke ringweg ingetrild, ter hoogte van het spoor. Foto: Bouwfotografe.nl.
Zuiderplantsoen - oude winschoterdiep - 2030
Zuiderplantsoen - oude winschoterdiep - 2013

De ringweg wordt tussen Hereweg en Oude Winschoterdiep verdiept aangelegd. Links de oude situatie, rechts de nieuwe. Schuif de oranje balk heen en weer om de verschillen te zien.


Lees ook: