canvas-IMG_6600 helperzoomtunnel 7 juni 2017 damwanden - foto CHP

Vanaf half juli tot eind december damwandplanken intrillen bij zuidelijke ringweg

John27 mei 2019Julianaplein


Combinatie Herepoort gaat vanaf half juli tot eind december 2019 damwandplanken intrillen bij de zuidelijke ringweg, vanaf het Julianaplein tot aan het Europaplein. De damwandplanken vormen de bouwkuip waarin de verdiepte ligging van de zuidelijke ringweg wordt gebouwd. Combinatie Herepoort is volop bezig met de voorbereiding van deze klus.

Het intrillen van de stalen damwandplanken gaat forse hinder opleveren voor de omwonenden, in de vorm van trillingen en geluidsoverlast. Om omwonenden en betrokken organisaties zo goed mogelijk te informeren, houden we in juni meerdere informatiebijeenkomsten. Binnenkort ontvangen omwonenden hiervoor een uitnodiging

De werkzaamheden starten half juli. Vanaf dan tot en met 25 augustus worden de damwandplanken ingetrild die de noordwand van de bouwkuip gaan vormen. Dat is direct langs de huidige zuidelijke rijbaan, oftewel de rijbaan voor het verkeer vanaf het Julianaplein richting Hoogezand. Vanwege de veiligheid willen we hier geen damplankwanden intrillen terwijl er op de zuidbaan verkeer rijdt. Veiligheid staat voorop. Daarom wordt de zuidbaan van de ringweg voor deze werkzaamheden gestremd van 12 juli (22.00 uur) tot en met 25 augustus 2019. Het verkeer wordt omgeleid via de westelijke, noordelijke en oostelijke ringweg.

Verdiepte ligging

Tussen de Hereweg en het Oude Winschoterdiep wordt de zuidelijke ringweg van Groningen acht meter diep aangelegd. Hier verdwijnt de weg dus uit het zicht. Over dit verdiepte weggedeelte komen drie brede ‘deksels’. Op deze deksels wordt het Zuiderplantsoen aangelegd.
Zuiderplantsoen - oude winschoterdiep - 2030
Zuiderplantsoen - oude winschoterdiep - 2013

De zuidelijke ringweg gezien vanuit het oosten, kijkend richting Julianaplein. Links de oude, rechts de nieuwe situatie. Schuif de oranje balk heen weer om de verschillen te zien.

In dit artikel leggen Jeroen Reesink van Aanpak Ring Zuid en Durk Boonstra van Combinatie Herepoort meer uit over het intrillen van de damwandplanken.


Lees ook: