canvas-DSC07661

Tijdelijke weg A28 vanaf dit weekend volledig in gebruik

Judith3 april 2019Julianaplein


Vanaf zondagochtend rijdt het verkeer op de A28 vanaf het Julianaplein via het tijdelijk viaduct over de Brailleweg. Sinds begin maart rijdt het verkeer vanaf Assen al via dit tijdelijke viaduct en vorige week zijn de laatste liggers van het tijdelijke viaduct geplaatst. Als het verkeer is omgezet, kan het oude viaduct over de Brailleweg worden gesloopt.

Als voorbereiding op het ombouwen van het Julianaplein wordt het bestaande viaduct van de A28 over de Brailleweg afgebroken. Op dezelfde plek wordt later het nieuwe viaduct gebouwd. Voordat het bestaande viaduct gesloopt kan worden, moet het verkeer worden omgeleid via een tijdelijk viaduct aan de oostzijde van de A28. In maart werd het verkeer richting het Julianaplein omgezet. Zondagochtend volgt het verkeer op de A28 richting Assen.

Hinder

Omwonenden kunnen hinder ondervinden van de werkzaamheden. Vanaf zaterdag 6 april om 7.00 uur tot en met maandag 8 april 6.00 uur zijn we zowel overdag als ’s nachts op twee plekken bezig (zie de cirkels in de afbeelding hieronder). Hier maken we het begin en het einde van de tijdelijke weg klaar voor het verkeer richting Assen. We gaan onder andere asfalt verwijderen en geleiderails verplaatsen. Zondag om 9.00 uur rijdt het verkeer vanaf het Julianaplein richting Assen over de tijdelijke weg. Zondag overdag en zondagnacht werken we verder om de oprit Groningen Centrum gereed te maken en plaatsen we de laatste lichtmasten en barriers aan zowel de noord- als de zuidkant van de tijdelijke weg. Maandag om 6.00 uur is ook de oprit Groningen Centrum open en rijdt al het verkeer over de tijdelijke weg.

De oprit Groningen Centrum is gestremd van zaterdag 7.00 uur tot maandag 6.00 uur. De A28 is gesloten tussen het Julianaplein en de afrit Groningen-Zuid voor het verkeer richting Assen. Deze afsluiting is van zaterdag 22.00 uur tot zondag 9.00 uur.

omzetweekend2-versie2

Kijk hier voor meer informatie over de werkzaamheden dit weekend bij de A28/Brailleweg.

Julianaplein

Op het Julianaplein komen de A28 en de A7 (met als onderdeel daarvan de zuidelijke ringweg) samen. Het vernieuwen van het Julianaplein is een van de grote onderdelen van het project Aanpak Ring Zuid. De bestaande verkeerslichten op het Julianaplein gaan verdwijnen. De kruising wordt ongelijkvloers gemaakt. Dat betekent dat het verkeer straks vanuit alle richtingen ongehinderd kan doorrijden.

Titelfoto: Het plaatsen van de liggers van het tijdelijk viaduct begin augustus 2018. Foto: Raymond Bos Fotografie.

Vragen over deze werkzaamheden?

Ons informatiecentrum Paviljoen Ring Zuid (Muntinglaan 2) is geopend van woensdag tot en met zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur. Op vrijdag 5 april is het Paviljoen extra lang open voor vragen, namelijk tot 18.30 uur.


Lees ook: