canvas-DSC07759

Omzetten verkeer A28 goed verlopen; tijdelijk viaduct Brailleweg in gebruik genomen

John11 maart 2019Julianaplein


Sinds zondagochtend rijdt het verkeer op de A28 richting Julianaplein via het tijdelijke viaduct over de Brailleweg. Het omzetten van het verkeer dit weekend is goed verlopen. Ondanks zware regen en windstoten, was de nieuwe tijdelijke weg op tijd klaar.

Combinatie Herepoort heeft dit weekend een begin gemaakt met de ingebruikname van een tijdelijke weg aan de oostkant van de A28. Via deze tijdelijke weg wordt het verkeer op de A28 omgeleid over een tijdelijk viaduct bij de Brailleweg. Dit is nodig om later dit jaar het oude viaduct te kunnen slopen en een nieuw viaduct te bouwen. Dit weekend is het verkeer richting Julianaplein omgezet naar de tijdelijke weg. Begin april volgt het verkeer richting Assen.

In dit weekend is vooral gewerkt op de plekken waar de tijdelijke weg aansluit op de A28. Eerst zijn een betonnen middenbarrier, lichtmasten en een geleiderail verwijderd. Daarnaast is asfalt verwijderd, op de A28 en op de A28-afrit richting Centrum. Vervolgens zijn de aansluitingen van de tijdelijke weg op de A28 geasfalteerd. Tot slot is de tijdelijke weg klaar gemaakt voor het verkeer, onder andere door het aanbrengen van de belijning, het plaatsen van geluidsschermen en het aanbrengen van een geleiderail en barriers.

Op zondagochtend 10 maart is in alle vroegte de tijdelijke weg opengesteld. Op maandag 11 maart vanaf 06.00 uur is ook de verbindingsweg richting Groningen Centrum weer geopend. Ook de oprit vanaf de Van Ketwich Verschuurlaan richting Julianaplein, die in het weekend dicht was, ging maandagochtend weer open. De ochtendspits is maandag goed verlopen. Het was wel wat druk vanuit de richting Assen, maar dat kwam vermoedelijk vooral door de hevige regenval. Bij de tijdelijke weg reed het verkeer goed door.

Bekijk ook de terugblik in foto’s van de werkzaamheden, door Raymond Bos Fotografie, en het filmpje van Persbureau Tammeling, gemaakt in samenwerking met Groningen Bereikbaar.

Titelfoto: Raymond Bos Fotografie.


Lees ook: