canvas-IMG-20190324-WA0002

Sloop oude viaduct bij Brailleweg in meivakantie

John17 april 2019Julianaplein


Het oude viaduct van de A28 over de Brailleweg wordt in de meivakantie gesloopt. Vanwege de veiligheid wordt de Brailleweg zelf afgesloten voor alle verkeer. De sloop is gepland van zaterdag 20 april tot maandag 6 mei. Er wordt alleen overdag gewerkt.

Het oude viaduct over de Brailleweg was onderdeel van de A28, de snelweg tussen Groningen en Assen. Nu rijden er geen auto’s meer overheen. De afgelopen weken is het verkeer op de A28 omgezet naar een tijdelijk viaduct over de Brailleweg. De sloop van het oude viaduct is grotendeels gepland in de meivakantie, omdat er dan minder verkeer is. De werkzaamheden zijn te volgen via onze webcam.

ARZ (62)
Het verkeer op de A28 rijdt nu over een tijdelijk viaduct over de Brailleweg. Het oude viaduct wordt in de meivakantie gesloopt. Foto: Rijkswaterstaat.

Nadat het oude viaduct is gesloopt, kan op dezelfde plek een nieuw, breder viaduct worden gebouwd. Dit nieuwe viaduct maakt deel uit van de vernieuwing van het Julianaplein. Hier gaan de verkeerslichten verdwijnen. Het nieuwe Julianaplein wordt ongelijkvloers, dat wil zeggen dat alle verkeersstromen een eigen baan krijgen, op verschillende hoogtes. Het verkeer kan dan vanuit alle richtingen ongehinderd doorrijden.
Brailleweg 2030 slider
Brailleweg 2013 slider

De A28 over de Brailleweg, met verderop het Julianaplein. Links de oude situatie (2013), rechts de toekomstige situatie. Schuif de oranje balk heen en weer om de verschillen te zien. Afbeelding: The Imagineers.

Hinder

De sloopwerkzaamheden zijn overdag (ook in het weekend) tussen 07.00 en 19.00 uur. De sloop levert geluidshinder op voor omwonenden. De onderdoorgang van de A28 bij de Brailleweg is van zaterdag 20 april 06.00 uur tot en met maandag 6 mei 2019 06.00 uur afgesloten voor alle verkeer. Zie voor omleidingen voor autoverkeer het artikel op de website van Groningen Bereikbaar. Bussen rijden een aangepaste route (kijk daarvoor op de website van Qbuzz).

Plattegrond omrijroute fietsers afsluiting Brailleweg april 2019_def
Ook het fietspad langs de Brailleweg is tijdens de werkzaamheden twee weken dicht. Fietsers kunnen via de Vondellaan en het Hoornse Diep.

Lees ook: