canvas-DSC05795 tijdelijke weg noordbaan

Vanaf 18 november weer 70 km/uur op hele zuidelijke ringwegAutomobilisten mogen vanaf 18 november weer 70 km/uur rijden op de zuidelijke ringweg van Groningen vanaf knooppunt Euvelgunne naar het Julianaplein. Nu is de maximumsnelheid hier nog beperkt tot 50 km/uur. Voor het aanpassen van de bebording en onderhoudswerk gaat dit deel van de zuidelijke ringweg dicht in de nachten van 16 op 17 november en van 17 op 18 november. Het verkeer wordt zo veel mogelijk omgeleid via de oostelijke, noordelijke en westelijke ringweg. In de andere richting blijft de weg gewoon open.

Op de noordbaan van de zuidelijke ringweg is een tijdelijke weg aangelegd vanaf het Europaplein tot aan het Julianaplein. Doordat het nieuwe asfalt nog niet stroef genoeg was, was hier de remweg langer dan normaal. Daarom was er voor dit deel van de ringweg een snelheidsbeperking ingesteld. Proeven hebben aangetoond dat het asfalt inmiddels voldoende stroef is om de snelheid te verhogen.

Geluidsoverlast

Voordat de snelheid kan worden verhoogd, moeten de snelheidsborden worden vervangen. Ook gaan we voegen herstellen. Dit gaat geluidsoverlast geven in de omgeving. De werkzaamheden bestaan onder andere uit frezen en zagen. In verband met de werkzaamheden is de noordbaan van de ringweg dicht in de nacht van vrijdag 16 op zaterdag 17 november (van 22.00 tot 07.00 uur) en in de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 november (van 22.00 tot 08.00 uur).

Asfalteren

Van 12 november tot en met 25 november gaat Combinatie Herepoort in de nacht delen van de A7, de N7 en de A28 opnieuw asfalteren. De werktijden zijn van 19.00 uur tot 06.00 uur. Het asfalteren geeft geluidshinder door het frezen (weghakken) van asfalt en het gebruik van machines. Omdat het werk zich verplaatst, blijft de overlast niet de hele nacht op één plek. We proberen de geluidsoverlast zo veel mogelijk te beperken door geluidswerende maatregelen te treffen, maar hinder is helaas onvermijdelijk. Wie daarmee gebaat is, kan gratis een setje oordoppen afhalen in het Paviljoen Ring Zuid (Muntinglaan 2).


Lees ook: