canvas-header skivijver

Maatregelen voor bescherming riool in oude skivijver

John21 augustus 2018Oost


Van 27 augustus tot en met 9 november werkt Combinatie Herepoort in de oude skivijver bij de Europaweg, achter de reclamezuil van IKEA. De aannemer gaat hier maatregelen nemen om het bestaande persriool onder deze vijver te beschermen. Op deze plek komt de nieuwe afrit van de zuidelijke ringweg naar de Europaweg en de Bornholmstraat.

De werkzaamheden bestaan uit het aanbrengen van extra grond, het plaatsen van damwanden en het aanleggen van een betonnen vloer. De werkzaamheden zijn overdag van 07.00 tot 19.00 uur. We verwachten dat de bedrijven in de omgeving weinig trillingen en geluidshinder ervaren.

Zo is het nu

Het Europaplein verbindt de zuidelijke ringweg met de oostkant van de binnenstad, het bedrijventerrein Europapark, het voetbalstadion van FC Groningen en de winkels aan Sontplein en Sontweg. Het is een druk knooppunt waar in de spits vaak opstoppingen ontstaan.

Zo wordt het

Voor het verkeer uit de richting van het Julianaplein verschuift de afrit vanaf de zuidelijke ringweg tot na de Europaweg. De afrit loopt met een boog om de oude skivijver heen, tot aan de Herningweg. Daar wordt het verkeer gesplitst. Vanaf de afrit kun je rechtsaf via de Europaweg richting het UMCG en de binnenstad-oost. Linksaf kun je via de Bornholmstraat richting winkels als IKEA en BAUHAUS. Bezoekers van die winkels kunnen op de terugweg via een nieuwe oprit vanaf de Bornholmstraat direct weer de zuidelijke ringweg richting Julianaplein nemen.
afrit europaweg skivijver nieuwe situatie
afrit europaweg skivijver bestaande situatie

De afrit bij de Europaweg met de oude skivijver in de bestaande situatie (links) en de nieuwe situatie (rechts). Schuif de oranje balk heen en weer om de verschillen te zien.


Lees ook: