canvas-Eemspoort Driebond zuidzijde

Aanleg nieuwe op- en afritten Osloweg en Kielerbocht

Sjoukje7 augustus 2018Oost


Ter hoogte van de Osloweg en Kielerbocht werkt Combinatie Herepoort aan de nieuwe aansluiting vanaf de zuidelijke ringweg naar de industrieterreinen Eemspoort en Driebond. De industrieterreinen zijn straks eenvoudiger te bereiken.

In het voorjaar is aannemer Combinatie Herepoort gestart met aanbrengen van de voorbelasting, dit noemen we ook wel een zandlichaam. Hiervoor storten we het zand laag voor laag. Af en toe werken we ook in de nacht omdat we de wegen overdag niet mogen afsluiten in verband met de bereikbaarheid van de omgeving.

Nachtelijke werkzaamheden

Combinatie Herepoort gaat in de nacht van dinsdag 7 op woensdag 8 augustus tussen 22.00 en 06.00 uur zand aanbrengen voor de toekomstige oprit vanaf de Osloweg naar de zuidelijke ringweg. Tijdens deze werkzaamheden is de bestaande afrit van de zuidelijke ringweg naar de Osloweg afgesloten.

In de nachten van maandag 20 op dinsdag 21 augustus, dinsdag 21 op woensdag 22 augustus en woensdag 22 op donderdag 23 augustus plaatsen we tussen 22.00 en 06.00 uur een geleiderail langs de zuidelijke ringweg. Tijdens deze werkzaamheden is de bestaande afrit van de zuidelijke ringweg naar de Osloweg afgesloten.

Eerst meer zand

We maken het zandlichaam eerst hoger dan de uiteindelijke hoogte, omdat het zand moet inklinken. Er wordt dus een extra laag zand aangebracht om het proces te versnellen. We verwachten dat het inklinken tot het najaar duurt. In het najaar werken we de op- en afritten verder af.


Lees ook: