canvas-20200729 luchtfoto gotenburgweg - Rijkwaterstaat - 0J9A6315_ARZ d.d. 29 juli 2020 (105)-gotenburgweg-osloweg (1)

Vanaf 11 december omleidingsroute bij viaduct Gotenburgweg

John2 december 2020Oost


Vanaf 11 december is er een nieuwe verkeerssituatie bij het viaduct van de zuidelijke ringweg over de Gotenburgweg (industrieterreinen Driebond en Eemspoort). Fietsers, voetgangers en autoverkeer richting het zuiden (Gotenburgweg) rijden dan via een tijdelijke route langs het water van het Winschoterdiep. De omleiding is nodig voor werkzaamheden bij het viaduct en zal ongeveer een jaar in gebruik zijn.

Tussen knooppunt Euvelgunne en de Europaweg gaan we de zuidelijke ringweg verbreden. Het gaat om de noordelijke rijbaan, voor het verkeer richting het Julianaplein. Hiervoor is het nodig het bestaande viaduct bij de Gotenburgweg te renoveren en een fundering aan te brengen voor het verbreden van het viaduct. Deze werkzaamheden beginnen in het eerste kwartaal van 2021.

Om veilig te kunnen werken, verleggen we de rijbanen bij de Gotenburgweg ter hoogte van de onderdoorgang zuidelijke ringweg. Daar zijn we deze week mee begonnen. Vrijdag 11 december zijn de verlegde rijbanen klaar.

aanpassen-gotenburgweg-nov-dec-2020

Op de afbeelding is de situatie per 11 december te zien.

  • Autoverkeer richting het noorden (Osloweg) kan gebruik blijven maken van de onderdoorgang bij de Gotenburgweg (paarse lijn).
  • Autoverkeer richting het zuiden (Gotenburgweg) rijdt straks via een tijdelijke weg, langs het water van het Winschoterdiep (gele lijn).
  • Ook voetgangers en fietsers in beide richtingen worden via het water van het Winschoterdiep omgeleid (rode lijn).

Na de openstelling van de nieuwe routes, passen we tot 17 december de voormalige rotondes bij de Gotenburgweg aan.

Hinder voor de omgeving

Tot 11 december werken we dagelijks aan het aanleggen van de omleiding, ook in het weekend. Komende week, van 7 t/m 11 december, moeten we hier ook ’s nachts aan de slag. De werkzaamheden kunnen geluidsoverlast geven in de omgeving. Omliggende bedrijven hebben een brief gekregen met meer informatie over de verwachte hinder.

Verkeershinder

Kilik op de link voor een overzicht van de verkeershinder van deze werkzaamheden.


Lees ook: