canvas-20180314_JvK_damwand_Vondellaan_02

Nachtelijke hinder Brailleweg na dit weekend voorbij

John25 mei 2018Julianaplein


Het nachtelijke intrillen van de damwanden bij de Brailleweg gaat sneller dan verwacht. Daarom gaan we de planning wijzigen, zodat we de werkzaamheden dit weekend kunnen afronden. Dat houdt in dat we nu ook zaterdag overdag gaan werken. Volgende week zijn er dan geen nachtelijke werkzaamheden meer nodig.

Bij de Brailleweg werkt Combinatie Herepoort aan het intrillen van damwanden. Deze zijn nodig voor de aanleg van een tijdelijke weg en een tijdelijk viaduct bij de Brailleweg. Dankzij het tijdelijke viaduct kan het verkeer vanaf de A28 naar het Julianaplein blijven rijden als straks het nieuwe Braillewegviaduct wordt gebouwd.

Planning

Het intrillen van de damwanden stond gepland voor dertien nachten (van 22.00 tot 06.00 uur) en één weekend in mei. De werkzaamheden zijn voornamelijk ’s nachts uitgevoerd vanwege onder meer de veiligheid van de medewerkers en het verkeer. De werkzaamheden hebben flinke overlast opgeleverd.

De gewijzigde planning is zo:

  • Vrijdagavond 25 mei starten we eerder dan 22.00 uur met het intrillen van damwanden (het precieze tijdstip is nog niet bekend).
  • De werkzaamheden gaan aansluitend op zaterdag 26 mei door (tot uiterlijk 22:00 uur).
  • Als het onverhoopt niet lukt om de werkzaamheden zaterdag af te ronden, maken we het zondag 27 mei overdag af.

Omwonenden krijgen vanmiddag een brief over de gewijzigde planning.


Lees ook: