canvas-2018-04-19 21.03.17-1

Kruising Meeuwerderweg drie weken dichtDe kruising van de Meeuwerderweg met de Meeuwerderbaan en de Esperantostraat is vanwege werkzaamheden aan de riolering afgesloten voor alle verkeer vanaf 14 mei tot 4 juni. Alleen voetgangers mogen de werkzaamheden via de stoep passeren. In deze periode blijft de Meeuwerderbaan nog dicht. De winkels aan de Meeuwerderweg blijven bereikbaar.

Op de plek van de kruising gaat Combinatie Herepoort nieuwe riolering aansluiten op de oude riolering. Hiervoor wordt een vier meter diep gat gegraven. De werkzaamheden beginnen met het wegfrezen van het asfalt op 14 mei. Dit duurt ongeveer een uur en geeft geluidsoverlast in de omgeving. Van de overige werkzaamheden verwachten we weinig geluidshinder. De werkzaamheden worden overdag uitgevoerd tussen 07.00 en 16.00 uur.

Het kruispunt is tijdens de werkzaamheden afgesloten voor gemotoriseerd verkeer en fietsers (zie de afbeelding). Fietsers mogen niet over de stoep fietsen. De eerste dagen zijn er verkeersregelaars die hierop toezien. Er zijn verschillende omleidingsroutes. Deze zijn met borden aangegeven.

plattegrond afsluiting meeuwerderweg
De kruising van de Meeuwerderweg met de Meeuwerderbaan en de Esperantostraat is dicht van 14 mei tot 4 juni 2018.

Meeuwerderbaan

In dezelfde periode starten we naast de Meeuwerderbaan, op de plek van de voormalige oprit, met het opbouwen van ‘gewapende grond’. Deze verstevigde grond vormt de ondergrond voor de tijdelijke weg die we gaan aanleggen tussen het Julianaplein en het Europaplein. De tijdelijke weg komt op de noordbaan van de zuidelijke ringweg, met een uitbouw naar het talud (de schuine helling van de weg). De Meeuwerderbaan blijft in deze periode dicht. Bewoners van de Meeuwerderbaan kunnen parkeren op de parkeerplekken onder de zuidelijke ringweg en op de parkeerplekken aan het Winschoterdiep, naast Ordina.


Lees ook: