canvas-IMG-20180501-WA0006 aansluiting op Duinkerkenstraat

Aansluitingen op de Helperzoomtunnel vorderen gestaagTerwijl naast het spoor de tunnelmoot van de Helperzoomtunnel wordt gebouwd, wordt er ook gewerkt aan de aansluitingen van de nieuwe tunnel op de bestaande wegen aan beide zijden van het spoor. Ook dat werk vordert gestaag.

Helpman

Aan de zijde van Helpman wordt de tunnel aangesloten op de Helperzoom. Vanwege de werkzaamheden is de weg hier gestremd voor autoverkeer. Fietsers kunnen er wel langs. Hoewel de tunnel in het verlengde van de Helper Brink komt te liggen, kan het verkeer straks niet vanuit de tunnel rechtstreeks de Helper Brink in. Het doorgaande verkeer wordt geleid naar de zuidzijde van de Helperzoom. Voor fietsers wordt een veilige oversteek gemaakt. Het autoverkeer heeft hier voorrang. De werkzaamheden aan de Helperzoom duren nog tot ongeveer 9 mei. Daarna kan ook het autoverkeer weer dit deel van de Helperzoom berijden.

2018-04-26 20.36.29 aansluiting helperzoom
Op de Helperzoom zijn de contouren van de nieuwe aansluiting al te zien. Foto: Aanpak Ring Zuid.
inrichting helperzoom - helperzoomtunnel
Zo sluit de Helperzoom straks aan op de Helperzoomtunnel. Plattegrond: gemeente Groningen.

Europapark

Aan de andere kant van het spoor komt de Helperzoomtunnel uit op de Duinkerkenstraat. Daar is een bypass gemaakt, zodat al het verkeer deze werkzaamheden kan passeren. In de toekomstige situatie rijdt het verkeer uit de tunnel linksaf richting het voetbalstadion.

IMG-20180501-WA0006 aansluiting op Duinkerkenstraat
De aansluiting van de Helperzoomtunnel bij de Duinkerkenstraat. Foto: Combinatie Herepoort.

Lees ook: