canvas-TVP 3 10

Drie tijdelijke viaducten in tijdelijke weg op noordbaanBij de Hereweg, de Esperantokruising (Helperzoom) en het Oude Winschoterdiep gaat Combinatie Herepoort een tijdelijk viaduct bouwen, direct tegen de ringweg aan. De viaducten gaan deel uitmaken van de tijdelijke weg die op de noordbaan van de ringweg komt.

Om de doorstroom van het verkeer tijdens de werkzaamheden voor Aanpak Ring Zuid te waarborgen, worden er tijdelijke wegen aangelegd naast de huidige ringweg. Grotendeels komen deze tijdelijke wegen op een ondergrond van aarde te liggen. Hiervoor worden de taluds, de schuine hellingen van de ringweg, opgehoogd. Dit is bij de kruispunten op de zuidelijke ringweg niet mogelijk. Hier worden tijdelijke viaducten gebouwd, waar de tijdelijke wegen overheen lopen. Deze viaducten komen direct tegen de ringweg aan te liggen, aan de noordzijde.

Hoe zo’n tijdelijk viaduct eruit ziet, is al een beetje te zien bij de Esperantokruising. Daar is tijdens de treinvrije periode afgelopen november een deel van het tijdelijke viaduct over het spoor gebouwd.

IMG_1258 onderbouw tijdelijk viaduct esperantokruising
Onderbouw van het tijdelijke viaduct bij de Esperantokruising.

De tijdelijke viaducten worden vier tot zeven meter breed. De lengte varieert van 70 tot 115 meter. Ze worden ongeveer vijf meter hoog. De viaducten hebben een onderstel van staal. De weg op het viaduct wordt gebouwd van gewapend beton. Daarop komt een asfaltlaag.

Combinatie Herepoort werkt nu verder aan het tijdelijke viaduct over de Esperantokruising. Binnenkort maakt Combinatie Herepoort ook een begin met de andere twee tijdelijke viaducten.


Lees ook: