canvas-20180412-WA0002 girlsday

Combinatie Herepoort verwelkomt meisjes op Girlsday

John12 april 2018


Vandaag mochten 28 meisjes van christelijke basisschool Het Palet een kijkje nemen bij Combinatie Herepoort. Het bezoek maakte deel uit van de landelijke Girlsday: een initiatief om meisjes al op jonge leeftijd te interesseren voor bèta, techniek en ICT.

De meisjes die te gast waren bij Combinatie Herepoort, zijn leerlingen van groep 7 en 8 van GBS Het Palet uit Beijum. Ze kregen een presentatie over techniek in het dagelijkse leven en ze kregen te horen wat het project Aanpak Ring Zuid inhoudt. Daarna mochten ze zelf een 3D-tekening maken van hun hand. Vervolgens ging iedereen op de fiets richting het toekomstige informatiecentrum en de bouwplaats aan de Brailleweg. De ochtend werd afgesloten met een groepsfoto op de Grote Markt.

Zonder de jongens

De meiden vonden het een erg leuke ochtend. Ze vonden het vooral fijn dat ze eens zonder de jongens op stap waren. Ze waren ook geïnteresseerd in hoe de ringweg er straks uit gaat zien. Sommige meisjes wisten al dat ze later iets met techniek gaan doen.

Girlsday 2018

Niet alleen Combinatie Herepoort zette vandaag de deuren open voor meisjes. In het hele land gingen meer dan 11.000 meisjes aan de slag bij ruim 350 bedrijven. In Nederland kiezen nog steeds te weinig meisjes voor bèta, techniek en ICT. Door op Girlsday meisjes uit te nodigen, laten de bedrijven meisjes nadrukkelijk weten dat zij van harte welkom zijn in de technologie. Girlsday 2018 wordt georganiseerd door VHTO, het Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek, in samenwerking met het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en TechniekTalent.nu.

20180412_114604
Op de bouwplaats bij de Brailleweg. Foto: Combinatie Herepoort.
20180412_121930
Als afsluiting een groepsfoto op de Grote Markt. Foto: Combinatie Herepoort.

Lees ook: