canvas-streetview ambtenarenlus

‘Ambtenarenlus’ nog niet definitief dicht

John23 maart 2018Zuiderplantsoen


Het staat al enige tijd op de gele borden: de ‘ambtenarenlus’ bij de afrit Helpman (Hereweg) gaat dicht. De einddatum van 26 maart die op de borden staat, blijkt wat voorbarig. Eerst zijn er nog aanpassingen in de verkeerslichten nodig. De definitieve einddatum is daarom nog niet bekend.

De ‘ambtenarenlus’ is de vrije linksafstrook bij de afrit Helpman (Hereweg) voor het verkeer vanuit het oosten, richting Kempkensberg (DUO/Belastingdienst). De strook heeft deze naam gekregen doordat vooral medewerkers van de kantoren aan de Kempkensberg er gebruik van maken. Dankzij deze lus kunnen ze de verkeerslichten snel passeren.

Voorbereiding

De vrije linksafstrook gaat dicht vanwege voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van het verdiepte weggedeelte.

Twee keer links

Na het sluiten van de ambtenarenlus kan het verkeer nog steeds deze bocht maken, maar dan via de verkeerslichten. Automobilisten richting Kempkensberg kunnen aan het eind van de afrit linksaf slaan en op de Hereweg direct weer links.

afsluiting ambtenarenlus plattegrond
Als de 'ambtenarenlus' (rood) dichtgaat, kan het verkeer richting Kempkensberg aan het eind van de afrit linksaf en bij de Hereweg direct weer links (groen).

Lees ook: