canvas-20171107 Tijdelijke demping OWD

Tijdelijke demping Oude Winschoterdiep voor aanleg riolering

John Brouwer7 november 2017Zuiderplantsoen


Een deel van het Oude Winschoterdiep, in het verlengde van de H.L. Wichersstraat, wordt tot half december gedempt. Dit is nodig voor de aanleg van de nieuwe riolering tussen de H.L. Wichersstraat en Winschoterdiep aan de overkant van het water. De tijdelijke demping gebeurt in fasen.

Combinatie Herepoort is vanochtend begonnen met het aanbrengen van zand, vanaf de zuidelijke brug over het Oude Winschoterdiep. Het water kan hierdoor tijdelijk troebel worden. De zuidelijke brug is dan afgesloten voor al het verkeer. In deze eerste fase blijft er nog zo’n 50 cm water boven het zand staan. Zo blijft de vliegroute van de watervleermuizen onder de bruggen door in stand.

Half november begint de volgende fase. Dan wordt het zandpakket opgehoogd tot het boven het water uitkomt. Vervolgens leggen we de riolering daarin aan en een betonnen plaat die de buizen op hun plek houdt. Dan graven we een deel van het zand weer af zodat er uiteindelijk weer zo’n 50 cm water staat. Het werk is naar verwachting rond half december klaar.


Lees ook: