canvas-Helperzoomtunnel 04

Combinatie Herepoort start met voorbouw Helperzoomtunnel

John21 november 2017Helpman/Coendersborg


De voorbereidingen bij de Helperzoomtunnel zijn zo ver afgerond dat nu gestart kan worden met het bouwen van de tunnel zelf.

De waterproblemen op de voorbouwlocatie zijn opgelost. Deze week begint aannemer Combinatie Herepoort met de aanleg van de werkvloer, op de bodem van de bouwkuip. Deze vloer zorgt voor een vlakke ondergrond. Hierop gaat de aannemer de vloer van de tunnel voorbouwen. Het storten van de tunnelvloer gebeurt voor de kerstdagen. Volgend jaar gaat de aannemer verder met het bouwen van de wanden en het dek van de Helperzoomtunnel.

Voorbouw

De tunnel wordt voorgebouwd op een locatie naast het spoor. Als de tunnel klaar is, wordt hij op zijn plek geschoven, onder het spoor door. Hiervoor moet het treinverkeer worden stilgelegd. Het inschuiven van de tunnel staat gepland voor mei 2018.

Helperzoomtunnel

De Helperzoomtunnel wordt een verbinding voor auto’s, fietsers, bussen en hulpdiensten tussen Helpman/Coendersborg en de wijken aan de oostzijde van het spoor (Europapark, De Linie en De Oosterpoortbuurt). Vrachtwagens mogen er niet doorheen. De tunnel komt in de plaats van de spoorwegkruising bij de Esperantostraat, die om veiligheidsredenen moet sluiten. De Helperzoomtunnel komt in het verlengde van de Helper Brink en sluit aan op de Duinkerkenstraat.

Helperzoomtunnel 2
Impressie van de Helperzoomtunnel.

Lees ook: