canvas-08_JvK_20160612_Vrijheidsplein_16

Komende weekenden betoninspecties Vrijheidsplein

Sanne Heesterbeek20 september 2017West


Combinatie Herepoort voert de komende weekenden betoninspecties uit op en onder het Vrijheidsplein. De onderzoeken maken deel uit van de voorbereidingen op de ombouw van de zuidelijke ringweg.

22, 23 en 24 september

In het weekend van 22 september voeren we inspecties uit aan de onderkant van het viaduct over het Vrijheidsplein. Vrijdagavond wordt eerst één rijstrook afgezet op de rotonde. ’s Nachts gaan we het terrein inrichten en bereiden we de werkzaamheden voor. Zaterdagochtend rond 07.00 uur starten we met het weghalen van stukken beton, wat enige geluidshinder voor omwonenden kan opleveren. Dit duurt ongeveer tot het begin van de middag. Daarna voeren we de inspecties uit en repareren we het beton weer. Zaterdagavond wordt de andere rijstrook afgezet. Ook daar gaan we vanaf zondagochtend circa 07.00 uur weer delen van het beton weghalen en ook dan geldt dat dit geluidshinder kan opleveren. Zondagmiddag zijn de grootste werkzaamheden klaar. Uiterlijk maandagochtend 06.00 uur is de rotonde weer helemaal open voor verkeer.

Weekenden van 29 september en 13 oktober

In de weekenden van 29 september en 13 oktober voeren we inspecties uit op de zuidelijke ringweg, boven het Vrijheidsplein. Het eerste weekend werken we op de vluchtstrook aan de kant van het Apollohotel. In het weekend van 13 oktober werken we aan de kant van het Mercure Hotel, op de afrit richting Martini Ziekenhuis.

Voor de inspecties halen we een deel van het asfalt weg en dat maakt lawaai. Dit asfaltfrezen start in beide weekenden telkens vrijdagavond rond 21.00 uur en duurt tot ongeveer middernacht. De werkzaamheden ’s nachts leveren naar verwachting weinig tot geen hinder op.

Op zaterdagochtend starten we vanaf circa 07.00 uur met de inspecties. Hiervoor gaan we met behulp van waterstralen een deel van het beton weghalen. Hierbij kan geluidsoverlast ontstaan. Aan het eind van de zaterdagmiddag zijn de inspecties klaar. Daarna worden de vakken weer gerepareerd. ’s Zondags beginnen we rond een uur of 11 met het asfalteren. Naar verwachting is het werk aan begin van de avond klaar, afhankelijk van de weersomstandigheden.

Gedeeltelijke afsluiting van rijstroken

In verband met de werkzaamheden is in het weekend van 22 september één rijstrook dicht op de rotonde onder het Vrijheidsplein. In het weekend van 29 september zijn de vluchtstrook en één rijstrook afgesloten ter hoogte van het Apollohotel. In het weekend van 13 oktober zijn de afrit richting Martini Ziekenhuis en één rijstrook afgesloten.


Lees ook: