canvas-IMG_6600 helperzoomtunnel 7 juni 2017 damwanden - foto CHP

Combinatie Herepoort plaatst damwanden bij HelperzoomtunnelCombinatie Herepoort is begonnen met het plaatsen van damwanden op het bouwterrein van de Helperzoomtunnel. De damwanden komen bij de in- en uitgang van de toekomstige tunnel. De werkzaamheden kunnen enige geluidshinder opleveren voor de omwonenden.

Vanaf eind mei plaatsen we de damwanden rondom de ingang van de nieuwe tunnel aan de kant van de Duinkerkenstraat. Afgelopen weekend, van 2 tot en met 5 juni, is doorgewerkt. In dat weekend zijn damwanden geplaatst onder de hoogspanningskabels die over het terrein lopen. In dat weekend was de spanning van de kabels gehaald, waardoor we er veilig onder konden werken. Het werk is voorspoedig verlopen en ligt zelfs iets voor op schema.

Maandag 12 juni beginnen we met het plaatsen van damwanden aan de andere kant van de tunnel, dus aan de kant van de Helperzoom. Het intrillen van deze wanden duurt ongeveer twee weken.

Hinder

Omwonenden kunnen hinder ondervinden van de werkzaamheden. De damwanden zijn van staal en worden met een grote machine de grond in getrild. Dit maakt enig lawaai. Tot ongeveer 25 meter vanaf de werkzaamheden kunnen er ook trillingen zijn. De werkzaamheden zijn op werkdagen tussen 07.00 en 19.00 uur.


Lees ook: