canvas-HZT schooltuinen 2015-05-11 13.55.52

Nieuwe ingang voor kinderwerktuin in HelpmanVanaf deze week tot ongeveer begin april wordt er gewerkt aan het verplaatsen van de ingang van de kinderwerktuin in Helpman. De ingang is nu nog aan de kant van het Helperpad en komt aan de Helperzoom. Voordat de huidige ingang wordt afgesloten, wordt eerst de nieuwe inrit aangelegd. Zo blijft de kinderwerktuin altijd bereikbaar.

De aanpassing is nodig in verband met de aanleg van de toekomstige Helperzoomtunnel. De werkzaamheden beginnen met het aanleggen van een dam met een duiker (buis) in de sloot op de plek waar de nieuwe ingang komt. Deze duiker zorgt ervoor dat het water aan beide zijden van de dam met elkaar verbonden blijft en biedt ook ruimte voor vleermuizen om door te vliegen. In de weken erna worden werkzaamheden uitgevoerd op het terrein van het tuinencomplex. Hier komt een verharding zodat het terrein goed bereikbaar is vanaf de nieuwe inrit. Het bouwverkeer rijdt vanaf de Helperzoom via de nieuwe inrit het terrein op. Tijdens de aanleg van de nieuwe inrit worden verkeersmaatregelen op de Helperzoom genomen. Het voetpad tussen het water en de Helperzoom wordt voor de veiligheid tijdens de werkzaamheden afgesloten.

In kinderwerktuin Helpman krijgen kinderen van groep 1 t/m 8 les in ecologische basisvorming in de vorm van lessen uit de Groene leerlijn.

HZT JvK_20150603_opgraving_1
In juni 2015 mochten leerlingen van de kinderwerktuin kijken bij het archeologische vooronderzoek bij het Helperpad. Foto: Jeroen van Kooten.

Lees ook: