canvas-49_JvK_20160714_Esperantostraat_4

Esperantostraat vanaf 31 maart vier weken afgesloten voor verleggen riool

John28 maart 2017Zuiderplantsoen


De gemeente Groningen gaat van vrijdag 31 maart tot en met woensdag 26 april de riolering verleggen in de Esperantostraat. In die periode is de straat vanaf het spoor tot de hoek Meeuwerderbaan/Meeuwerderweg afgesloten voor autoverkeer. Fietsers kunnen de werkzaamheden lopend op de stoep passeren.

Het verleggen van het riool is nodig in verband met de ombouw van de zuidelijke ringweg. Langs deze weg en in de directe omgeving liggen kabels en leidingen in de grond die voor de werkzaamheden in de weg liggen. Een deel hiervan moet een nieuwe plek krijgen voordat de aannemer, Combinatie Herepoort, aan de slag gaat. De planning is dat de ombouw begint in de zomer van 2017.

Esperantostraat afgesloten

De werkzaamheden aan het riool worden uitgevoerd door aannemersbedrijf Koen Meijer BV. Voor het autoverkeer zijn omleidingsroutes bepaald. Deze zijn met borden aangegeven. De winkels aan de Meeuwerderweg blijven bereikbaar.

Hoek Meeuwerderbaan / Meeuwerderweg / Esperantostraat

Vanaf vrijdag 31 maart tot en met woensdag 5 april is ook de Meeuwerderbaan richting Meeuwerderweg afgesloten voor autoverkeer. De toerit naar de zuidelijke ringweg blijft open. In deze periode kunnen fietsers geen gebruik maken van de fietstunnel van de Meeuwerderweg naar de H.L. Wichersstraat.

Andere werkzaamheden in de buurt

In de omgeving van de Oosterpoortwijk zijn tot de zomer ook andere werkzaamheden gepland. Deze week verlegt de gemeente rioolleidingen bij de Esperantokruising en de Verlengde Willemstraat. Ook staan er werkzaamheden op stapel aan de Griffeweg (vanaf 14 mei).

Wilt u op de hoogte blijven van de werkzaamheden in de omgeving van de Oosterpoort, meldt u zich dan aan voor de digitale nieuwsbrief Werkzaamheden Zuiderplantsoen e.o.


Lees ook: