canvas-2016-05-12 09.12.08 luchtfoto zuidelijke ringweg vanuit DUO - Foto John Brouwer

Donderdag 9 februari 's avonds en 's nachts werkzaamheden op zuidelijke ringwegCombinatie Herepoort gaat op donderdag 9 februari 2017 in de avond en de nacht onderzoek doen naar de samenstelling van het asfalt op de zuidelijke ringweg. Het verkeer moet rekening houden met rijdende afzettingen. Omwonenden kunnen kortdurend geluidsoverlast ondervinden van de boringen.

Als voorbereiding op de ombouw van de zuidelijke ringweg gaat aannemer Combinatie Herepoort monsters nemen van het asfalt. Dit gebeurt op verschillende plekken op het gehele tracé, dus op de A7/N7 van aansluiting Hoogkerk tot Euvelgunne en op de A28 van aansluiting Groningen-Zuid tot het Julianaplein. De monsters worden gebruikt voor milieuhygiënisch onderzoek. Op enkele viaducten wordt ook de dikte van de asfaltlaag bepaald.

Overlast

Om de overlast voor het verkeer te beperken, moeten de werkzaamheden ’s avonds en ’s nachts worden uitgevoerd. De werkzaamheden beginnen donderdagavond 9 februari om 20.00 uur en duren de hele nacht. Via rijdende afzettingen wordt het verkeer om de werkzaamheden geleid. Waar gewerkt wordt, is tijdelijk één rijstrook niet beschikbaar. Bij de werkzaamheden moet ook worden geboord, wat geluidsoverlast geeft voor de direct omwonenden. De overlast duurt ongeveer een kwartier per locatie. De volgende locatie is minimaal 100 meter verderop.


Lees ook: