canvas-20161118_113341

Gemeente verlegt in 2017 riolering rond Julianaplein

Sanne Heesterbeek24 januari 2017Julianaplein


Voor de ombouw van de zuidelijke ringweg moet de gemeente een deel van haar rioolleidingen verleggen rond het Julianaplein. De werkzaamheden beginnen op 9 januari 2017 en zijn klaar rond de zomer.

Vanaf de zomer van 2015 wordt er gewerkt aan het verleggen van kabels en leidingen rond het Julianaplein. Het gaat om kabels en leidingen voor bijvoorbeeld elektriciteit, drinkwater, telefoon en riolering. Ze moeten worden verplaatst voordat de aannemer met de ombouw begint. In 2017 verlegt de gemeente Groningen het vrijevervalriool in de Maaslaan en maakt ze met een duiker een verbinding tussen de Dinkelvijver en de Julianavijver.

Op de kaart hieronder zijn de werkzaamheden ingetekend. Lijn 8 is het vrijevervalriool. Deze wordt met een open ontgraving aangelegd. Dit riool loopt naar de Leonard Springerlaan. Lijn 9 en 10 zijn de duikers. Deze worden aangelegd met een doorpersing.

Kaart KL Julianaplein
Rioleringswerkzaamheden: nummer 8, 9 en 10

Hinder

De werkzaamheden gaan hinder met zich meebrengen voor omwonenden en voor het verkeer. De Maaslaan zal (gedeeltelijk) afgesloten zijn voor autoverkeer. Daarvoor zal een omleidingsroute gelden. Voor fietsers en wandelaars wordt gezorgd voor een veilige route langs de werkzaamheden. Voor bewoners en bezoekers van de Maaslaan is het niet altijd mogelijk om in de Maaslaan te parkeren. Daarom zijn er aan de Vondellaan 27 tijdelijke parkeerplaatsen aangelegd. De werkzaamheden brengen ook geluidsoverlast met zich mee. Aannemer Van Gelder probeert de hinder zo veel mogelijk te beperken. De omwonenden worden op de hoogte gehouden via brieven.


Lees ook: