canvas-WhatsApp Image 2016-10-31 at 16.35.00 - Foto Perry

Gemeente legt tijdelijke, bovengrondse rioolleiding aan

John3 november 2016JulianapleinWest


Deze week begint de gemeente Groningen met de aanleg van een tijdelijke, bovengrondse rioolleiding vanaf de westelijke ringweg tot aan de Hereweg. De leiding is nodig om de bestaande rioolbuizen in het gebied te kunnen verplaatsen. De tijdelijke bovengrondse riolering blijft naar verwachting tot eind 2017 in gebruik.

Vlak bij de zuidelijke ringweg liggen honderden (drinkwater- en gas)leidingen, elektriciteitskabels en rioolbuizen. De komende jaren worden die voor een deel verlegd. Ook een deel van het gemeentelijke persriool moet worden verplaatst. Daarom komt er dicht tegen de zuidelijke ringweg aan een tijdelijke rioolleiding, met een diameter van ongeveer 80 centimeter. De gemeente geeft een jonge beeldend kunstenaar de opdracht om een passend kunstwerk te maken, op of aan deze tijdelijke rioolbuis.

Werkzaamheden

De aanleg van de bovengrondse rioolleiding verloopt in twee fases. Deze week start de eerste fase. Dit eerste deel van de rioolleiding loopt vanaf het rioolgemaal Geert Huizinga (bij de westelijke ringweg), over de Leonard Springerlaan heen, langs de Expositielaan, over de Paterswoldseweg heen, langs de Muntinglaan tot het Noord-Willemskanaal. De tweede fase gaat volgende week van start. Dan wordt de rioolleiding via een zinker onder het Noord-Willemskanaal door geleid. Vervolgens wordt de leiding doorgetrokken langs de Maaslaan en het fietspad tot ongeveer de Zuiderbegraafplaats bij de Hereweg. De leiding gaat hoog over de fietstunnel bij De Papiermolen.

Omwonenden zijn per brief geïnformeerd. Ze worden binnenkort uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst over het verleggen van de riolering.


Lees ook: